tromaktiko: Η Μέρκελ... ως καλή νοικοκυρά

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Η Μέρκελ... ως καλή νοικοκυρά



Ως καλή σύζυγος και νοικοκυρά εμφανίζεται η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, στα προεκλογικά φυλλάδια του κόμματός της...
των Χριστιανοδημοκρατών, ένα μήνα πριν από τις κρίσιμες εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το Spiegel, η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίζεται στα φυλλάδια που κυκλοφόρησαν χθες ως μία παγκόσμιας εμβέλειας ηγέτης, αλλά και ως νοικοκυρά.

«Λατρεύω το μαγείρεμα», λέει η Μέρκελ προσθέτοντας ότι «το αγαπημένο της φαγητό είναι η πατατόσουπα και το ράουλαντερ», ένα φαγητό από κιμά με γέμιση πίκλες και άλλα λαχανικά.

Στο παρελθόν, η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει πει ότι παρά τα μεταμεσονύχτια τηλεφωνήματα ευρωπαίων ηγετών για την επίλυση της κρίσης χρέους, έβρισκε χρόνο να ετοιμάσει πρωινό για το σύζυγό της.

Μάλιστα, η Καγκελάριος τονίζει ότι ο Χοακίμ Σάουερ, ο σύζυγός της, σπάνια παραπονιέται, εκτός ενδεχομένως από το τι έβαλε μέσα στο κέικ. Ο ίδιος δε μαγειρεύει, αλλά του αρέσει να ψήνει πίτες.

Στα φυλλάδια, η Άγκελα Μέρκελ εμφανίζεται και λάτρης του πρασίνου. Δηλώνει παθιασμένη κηπουρός και λέει ότι καλλιεργεί λαχανικά στον κήπο της. «Δεν είναι πολλά, αλλά αρκούν για ένα γεύμα», λέει.

Για τον πρώτο γάμο της δε λέει πολλά, αλλά για τον τωρινό σύζυγό της, με τον οποίο παντρεύτηκε το 1998, γράφει ότι όταν έχουν ελεύθερο χρόνο τους αρέσει να πηγαίνουν στη φύση, κάνουν μεγάλους χειμερινούς περιπάτους και αγαπούν και η δύο την κλασική μουσική, κυρίως την όπερα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!