tromaktiko: Eπικρίσεις κoμμάτων πλην AKEΛ για την στάση Xριστόφια

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Eπικρίσεις κoμμάτων πλην AKEΛ για την στάση Xριστόφια



Επικριτική προς το πρόσωπο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, εμφανίζεται η Κυβέρνηση, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων πλην του ΑΚΕΛ.
Η αντίδραση της Κυβέρνησης κινήθηκε πάντως σε χαμηλούς τόνους, με τον Χριστο Στυλιανίδη να τονιζει πως ανεξάρτητα από τα σημερινά γεγονότα, η Επιτροπή θα πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να ολοκληρώσει το έργο της.

"Η λειτουργία και η αποστολή της Ερευνητικής Επιτροπής βασίζεται σε πρόνοιες του Συντάγματος και υποστηρίζεται από την νομοθεσία. Ουδείς είναι υπεράνω του Συντάγματος και οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τους Θεσμούς. Τα πορίσματα της Επιτροπής, μπορεί να τα κρίνει ο καθένας με την ολοκλήρωση του έργου της."

Εμάς μας ενδιαφέρουν οι ουσιαστικές εξηγήσεις για την οικονομική καταστροφή και όχι τα όσα έγιναν επί της διαδικασίας, τοποθετήθηκε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου, κάνοντας λόγο και για επίθεση επί σκοπώ.

Από την πλευρά του το ΑΚΕΛ δια του Γιώργου Λουκαιδη..

Για θλιβερά γεγονότα κάνει λόγο η ΕΔΕΚ, επικρίνοντας τον Δημήτρη Χριστόφια.

"Μια τέτοια στρεψόδικος συμπεριφορά είναι κατακριτέα, ιδιαίτερα όταν εκδηλώνεται από τον τέως ανώτατο θεσμικό πολιτειακό παράγοντα της χώρας."

Το ΕΥΡΩ.ΚΟ εκφράζει τη θέση πως ο τέως Πρόεδρος αντί να υπερασπιστεί τους θεσμούς, τους ισοπέδωσε και τους εξευτέλισε.

Λύπη και απογοήτευση για τη συμπεριφορά που επέδειξε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκφράζει η Συμμαχία Πολιτών, ενώ οι Οικολόγοι κάνουν λόγο για κακόγουστη θεατρική παράσταση.

livenews.com.cy
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!