tromaktiko: Το Skype γιορτάζει 10 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Το Skype γιορτάζει 10 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας



Το Skype, το πρόγραμμα που έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα συνώνυμο των βιντεοκλήσεων, γιορτάζει 10 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, έχοντας φτάσει τα 300 εκατομμύρια χρήστες.



Το δημοφιλές πρόγραμμα, το οποίο αρχικά προοριζόταν να γίνει ένα δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων μέσω WiFi, έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής για να πραγματοποιηθούν περισσότερα από 1,4 τρισεκατομμύρια λεπτά συνδιαλέξεων.

Η Microsoft εξαγόρασε το Skype πριν από σχεδόν 2 χρόνια καταβάλλοντας το ποσό των 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο ήταν αρκετά υψηλότερο από την τότε εμπορική του αξία.

Ο αριθμός-ορόσημο των 300 εκατομμυρίων χρηστών, επιτεύχθηκε 15 χρόνια νωρίτερα σε σχέση με τα κινητά τηλέφωνα και 94 χρόνια νωρίτερα σε σχέση με τη σταθερή τηλεφωνία, όπως φαίνεται στο σχετικό τμήμα ενός Infographic που έδωσαν από την εταιρεία στη δημοσιότητα. Οι τεχνολογίες και οι εποχές βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους...

Στέλεχος της εταιρείας, στα πλαίσια συνέντευξής του BBC με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων, δήλωσε πως έχουν αναπτύξει τεχνολογία για κλήσεις 3D, την οποία και θα διαθέσουν στο κοινό όταν βελτιωθεί η κατάσταση όσον αφορά στις κάμερες 3D, οι οποίες ακόμη σπανίζουν.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!