tromaktiko: 1963 - 2013 : Δύο δολοφονίες, ίδια ιστορία - Επαναλαμβάνεται;

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

1963 - 2013 : Δύο δολοφονίες, ίδια ιστορία - Επαναλαμβάνεται;



Γράφει ο Α.
22 Μαϊου 1963, ο βουλευτής της ΕΔΕ Γρηγόρης Λαμπράκης πέφτει θύμα επίθεσης από τον Εμμανουηλίδη, μετά από ομιλία του στη Θεσσαλονίκη. Τέσσερις ημέρες μετά, αφήνει αβοήθητος τη τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο. 18 Σεπτεμβρίου 2013, ο μουσικός/τραγουδιστής...
Παύλος Φύσσας, αφήνει τη τελευταία του πνοή στον δρόμο από μαχαίρι πληρωμένου φασίστα.

Δυο ιστορίες, δυο δολοφονίες αριστερών, από χουντικούς και φασίστες ταγμένους στο Ναζισμό.

Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Λαμπράκη, έπεσε η Κυβέρνηση Καραμανλή και ανέβηκε η ΕΡΕ από τον Παναγιώτη Πιπινέλη, μετέπειτα Υπουργό εξωτερικών της Χούντας. Κρατήστε το τελευταίο.

Λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι Χρυσαυγίτες έβγαιναν με δελτία τύπου και φώναζαν πως ο δολοφόνος του Φύσσα, δεν ανήκει στην οργάνωσή τους. Μπούρδες. Δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο του δολοφόνου υπάρχουν στο διαδίκτυο που τον δείχνουν να είναι παραπάνω από οργανωμένος, λυσσασμένος για αίμα αριστερών και λαθρομεταναστών.

Θα σας πάω στη δεκαετία του 80', μαθητής τότε του Γυμνασίου κάπου στα Βόρεια Προάστια της Αττικής. Ήταν κοινό μυστικό τότε στη παρέα μας, ότι κατά τις απογευματινές ώρες έβγαινε "τσάρκα" μια παρέα 4-5 ατόμων, με "μοικάνα", κολλητά μαύρα παντελόνια και μπλούζες με γυρισμένα τα μανίκια, υποστηρικτές των Νεοναζιστών.  Αν έκανες το λάθος να πέσεις στον δρόμο τους και δεν τους άρεσε η φάτσα σου (σε περνούσαν δηλαδή για αριστερό), το λιγότερο που θα είχες να θυμάσαι, ήταν ουλές στο πρόσωπο και το σώμα σου. Χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Έτσι απλά...

Ο φόβος λοιπόν, υπήρχε εδώ και 30 χρόνια, δεν ξεκίνησε τώρα.

Έκανα μια μικρή έρευνα, σε ανθρώπους που τυχαίνει να βρίσκονται στον ευρύτερο κοινωνικό μου κύκλο, συγγενείς συγγενών και γνωστούς γνωστών και είναι ενταγμένοι στη Χρυσή Αυγή.
Όλοι λοιπόν, είναι άνθρωποι χαμηλού επιπέδου μόρφωσης, παραβατικοί, ένας με θητεία σε φυλακές τουλάχιστον 7 χρόνια για κλοπές και το σημαντικότερο άνεργοι. Άνεργοι μεν, με γεμάτες τις τσέπες δε. Λίγο αντιφατικό μου φαίνεται...

Τι σημαίνει αυτό και ποιες οι Κοινωνικές επιπτώσεις;
Αυτοί οι άνθρωποι, εντάχθηκαν στη Χρυσή Αυγή για έναν και μοναδικό λόγο. Για να αποκτήσουν υπόσταση και να νιώσουν ότι επιτέλους κάτι είναι ανάμεσα στους ομοϊδεάτες τους με το αζημίωτο πάντα. Θα κάνουν τα πάντα για να το αποδείξουν και να επιβεβαιωθούν. Όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα.

Θα μου πείτε τώρα, οι αριστεροί δεν κάνουν τα ίδια;
Φυσικά, αφού και τα δυο άκρα, έχουν ένα κοινό στοιχείο. Την παραβατικότητα. Οι αριστεροί κλέβουν τράπεζες, σπάνε και καίνε αυτοκίνητα, εκτελούν πληρωμένα συμβόλαια, ενώ οι δεξιοί, σφάζουν αλλοδαπούς, βιάζουν αλλοδαπούς, σκοτώνουν νέους ανθρώπους.

Εδώ υπάρχει όμως μια διαφορά. Οι Χρυσαυγίτες είναι οργανωμένοι και καλά στημένοι. Υπάρχει ιεραρχία, όπως στις συμμορίες στην Αμερική. Δεν υπάρχει αναρχία εκεί μέσα όπως στους αριστερούς. Δεν κάνει ο καθένας ότι θέλει. Εκτελεί διαταγές όπως στον στρατό. Ποιος όμως δίνει αυτές τις διαταγές; Όλοι ξέρουμε τελικά ποιοι είναι πίσω από αυτές...

Η Χρυσή Αυγή πήρε τεράστια δύναμη, λόγω της αδράνειας των εκάστοτε Κυβερνήσεων να λύσουν ένα μείζονος σημασίας Εθνικό μας θέμα. Γνωρίζετε ότι η Ελλάδα είναι ο "βόθρος" της Ευρώπης στο μεταναστευτικό. Όλους εδώ τους μάζεψαν γιατί βόλευε. Εκεί οι Χρυσαυγίτες κέρδισαν τη συμπάθεια μέρους του ελληνικού λαού. Ποιος δεν θέλει να παίρνει τα παιδάκια του στις γειτονιές της Αθήνας για βόλτα, χωρίς να κινδυνεύει να σφαγιαστεί ή να βιαστεί; Πιστεύω κανείς.
Εκεί λοιπόν η Χρυσή Αυγή με απλές κινήσεις, κατάφερε να κάνει τη διαφορά και να κερδίσει τη ψήφο απελπισίας 500 χιλιάδων συμπολιτών μας.

Όμως, οι κινήσεις της Χρυσής Αυγής είναι πράγματι ανιδιοτελής ή κρύβουν κάτι από πίσω;

Φυσικά και κρύβουν πολλά. Ο Μιχαλολιάκος μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου ήταν 100% σίγουρος, ότι σε λιγότερο από μια δεκαετία θα είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας μας. Και όπως όλα έδειχναν, αυτό που σκεφτόταν, δεν απείχε πολύ από τη πραγματικότητα. Άρα η νέα Χούντα, ήταν πολύ κοντά μας. Τόσο κοντά, που τρόμαζε ακόμα και τους πιο ψύχραιμους.

Ανατρέξτε λίγο πιο πάνω και δείτε τον Πιπινέλη που ανέλαβε καθήκοντα Πρωθυπουργού και εν συνεχεία Υπουργός εξωτερικών της Χούντας του Παπαδόπουλου. Σκληρές μέρες για τους περισσότερους Έλληνες. Φυσικά και έστρωσε δρόμους και ρεύμα στη Περιφέρεια, αλλά φτάνουν αυτά; Ήταν τελικά χαμένος ο ελληνικός λαός από όλη αυτή την ιστορία;

Έστω ότι ο Μιχαλολιάκος γίνεται Πρωθυπουργός αύριο το πρωί. Έχετε μετρήσει τα θετικά και τα αρνητικά αυτού του σεναρίου;

Διώχνει αμέσως όλους τους λαθρομετανάστες, κάποιους σίγουρα θα τους σκοτώσει. Άλλωστε το κάνει ακόμα και τώρα κάθε βράδυ. Ανοίγει μέτωπα με Αλβανία, Τουρκία, ΠΓΔΜ. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Θα αφανιστούμε. Θα μας διαλύσουν. Δεν θα υπάρχουμε στον χάρτη. Όχι ότι τώρα υπάρχουμε...

Νέα Χούντα η Ελλάδα δεν σηκώνει. Είμαστε πολύ ταλαιπωρημένος λαός, δυστυχισμένος και χωρίς ηρεμία για πολλές γενιές. Μια ζωή κυνηγημένοι, λεηλατημένοι και πεινασμένοι.

Θέλουμε ηρεμία, ειρήνη και ομαλότητα.

Μορφώματα σαν τη Χρυσή Αυγή και σαν τους ακραίους Αριστερούς μόνο πόνο θα δίνουν σε εμάς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Υπάρχουν ακόμα και στα πιο οργανωμένα κράτη τέτοιου είδους οργανώσεις, αλλά πάντα η δύναμή τους είναι περιορισμένη.

Πρέπει να σκεφτούμε πλέον σφαιρικά και να βάλουμε τα πράγματα κάτω με ρεαλισμό. Ο θυμός και η αντίδραση πάντα σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας, φέρνουν λάθος αποτελέσματα.

Ο Παύλος Φύσσας, ήταν το πρώτο επίσημο θύμα της Ναζιστικής συμμορίας. Ξέρετε πόσα ανεπίσημα θύματα δεν καταγράφηκαν τους τελευταίους μήνες; Δεκάδες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!