tromaktiko: Δείτε την πρόγνωση που δίνουν τα μερομήνια για τον καιρό του 2014!

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Δείτε την πρόγνωση που δίνουν τα μερομήνια για τον καιρό του 2014!



Η επιστήμη της μετεωρολογίας δέχεται μέχρι κάποιο σημείο την πρακτική μετεωρολογία και τα σημάδια της φύσης για κάποια κοντινή αλλαγή του καιρού αλλά όχι για ακριβή πρόγνωση.

Μεγάλος μέρος του κόσμου διαφωνεί με τις προβλέψεις που γίνονται για το χειμώνα με τα μερομήνια καθώς θεωρεί ότι δεν μπορεί να γίνει πρόγνωση για το καιρό του μέλλοντος και αυτή είναι και η πιο σωστή άποψη την οποία αποδέχεται και η επιστήμη της μετεωρολογίας.

Για να δούμε λοιπόν τι δείχνουν τα φετινά μερομήνια για το φετινό χειμώνα βάση κάποιων παρατηρήσεων τον Αύγουστο.

Δεκέμβρης 2013:

Με καλό καιρό θα μπει ο Δεκέμβρης και γενικά θερμοκρασίες κοντά στα κλιματικά επίπεδα ίσως και πιο χαμηλά ενώ το δεύτερο δεκαήμερο δείχνει να μπαίνει με βροχές καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας και χιόνια κυρίως στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Ελλάδας.

Ενδείξεις για χιόνια υπάρχουν και στο τέλος του Δεκέμβρη κυρίως το τελευταίο δεκαήμερο που μπορεί να μας χαρίσει λευκές γιορτές (Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά).

Γενάρης 2014

Στο ίδιο μοτίβο καιρικά ξεκινά όπως πέρσι και το νέο έτος, με κακοκαιρία και αρκετά χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Βελτίωση του καιρού αναμένεται περί της 4 του μήνα.

Από εκεί και πέρα μεγάλο διάστημα του μήνα θα κυλήσει με κάποιες λίγες βροχές και άνοδο της θερμοκρασίας κι έτσι θα φθάσουμε έως το τελευταίο περίπου δεκαήμερο του μήνα, χωρίς ο καιρός να φαίνεται να έχει αξιοσημείωτες κακοκαιρίες.

Αλλαγή του καιρού αναμένεται το τελευταίο δεκαήμερο, με κακοκαιρίες κατά διαστήματα, μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια κατά περιόδους να φθάνουν μέχρι και τις πεδινές περιοχές της ανατολικής Ελλάδας.

Πιθανότερες ημερομηνίες χιονόπτωσης στα πεδινά 23-24/1 και 31/1.

Φεβρουάριος 2014

Με κακοκαιρία και χιόνια κάνει την είσοδο του ο Φλεβάρης κι έτσι την πρώτη και δεύτερη μέρα του μήνα θα έχουμε ισχυρή κακοκαιρία με θυελλώδεις βοριάδες και χιόνια.

Από της 3/2 περίπου και για διάστημα 10 ημερών φαίνεται να είναι ήπιος ο καιρός γενικά χωρίς κάτι αξιόλογο.

Το πιο ενδιαφέρον διάστημα του χειμώνα ξεκινά περί της 15/2 και για όλο το υπόλοιπο του μήνα ο καιρός θα είναι άκρως χειμωνιάτικος, με αλλεπάλληλες κακοκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη, δίνοντας ισχυρές βροχές, αλλά και ισχυρές χιονοπτώσεις ακόμη και στα παραθαλάσσια της ανατολικής χώρας, κατά περιόδους.

Μάρτιος 2014

Χειμωνιάτικος ο καιρός το πρώτο πενθήμερο και αυτού του μήνα, με βροχές και χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Βελτίωση του καιρού στη συνέχεια για διάστημα περίπου μιας βδομάδας, αλλά νέα επιδείνωση, με κρύα βροχές και χιόνια, από της 12-14 περίπου του μήνα.

Βελτίωση εν συνεχεία του καιρού σε γενικές γραμμές.

Χειμωνιάτικη αναμένεται η τελευταία βδομάδα του Μάρτη με πολλές βροχές, και χιόνια ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Ελλάδας .

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!