εργασίας από τις 12 το μεσημέρι, ως προειδοποιητικό σήμα προς τη διοίκηση, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνικών, Κώστας Γαβριηλίδης.
«Με τις ατομικές συμβάσεις που μας προτείνουν, όχι μόνο θα έχουμε μείωση στους μισθούς μας από 25% έως και 40%, αλλά θα χάσουμε και τα δικαιώματά μας ως εργαζόμενοι, με το πιο πιθανόν να είναι να βρεθούμε σύντομα στο δρόμο απολυμένοι”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβριηλίδης, προσθέτοντας ότι στη συνάντηση της Τρίτης, “ας είναι προετοιμασμένοι ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε να υπογράψουμε αυτό που μας πρότειναν».
Οπως σημείωσε ο κ. Γαβριηλίδης, η νέα ιδιοκτησία δεν τηρεί όσα έχουν συμφωνηθεί μέχρι σήμερα και δεν παρατηρείται ομαλή εξέλιξη στις συζητήσεις μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης. 'Οπως εξήγησε, παρότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους εργαζόμενους για να καταλήξουν σε μια νέα – ενδεχομένως- επιχειρησιακή σύμβαση, η διοίκηση καλεί εργαζόμενους για να καταλήξει σε ατομικές συμβάσεις.
Όλα αυτά μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, συμβαίνουν ενώ η εταιρεία δεν έχει παραδώσει τα στοιχεία που έχουν ζητήσει τα σωματεία εργαζομένων και αφορούν, κυρίως, στο εργασιακό κόστος της επιχείρησης.
reporter.gr

