tromaktiko: Στη «σκιά» των απεργιών εγκαινιάστηκε το 6ο Λύκειο Λαμίας

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Στη «σκιά» των απεργιών εγκαινιάστηκε το 6ο Λύκειο Λαμίας



Παρουσία σχεδόν όλου του πολιτικού κόσμου της Φθιωτικής πρωτεύουσας, γονιών, καθηγητών, μαθητών και χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικολάου εγκαινιάστηκε νωρίς το πρωί μια νέα σύγχρονη σχολική μονάδα στην πόλη της Λαμίας. Πρόκειται για... το κτήριο στην οδό Σόλωνος, προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ το οποίο θα στεγάσει το 6ο Λύκειο Λαμίας .

Κλέαρχος Περγαντάς- Γ.Γ. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας: «Έυχομαι σε όλους μια γόνιμη σχολική χρονιά παρά τις όποιες δυσκολίες τις οποίες και θα αντιμετωπίσουμε. Σήμερα εγκαινιάζω επίσης ένα εξαιρετικό σχολικό συγκρότημα το οποίο λύνει σημαντικά προβλήματα σχολικής στέγης στη Λαμία. Με όλα τα έργα που έχουν γίνει το θέμα των υποδομών στην περιφέρειά μας έχει πλέον λυθεί.»

Ελένη Μακρή-Θεοδώρου- Βουλευτής ΝΔ: «Να είναι παραγωγική η νέα σχολική χρονιά παρά τις δύσκολές συνθηκες που επικρατούν. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο. Η παιδεία δεν είναι πεδίο για συγκρούσεις αλλά για συγκλίσεις»

Βασίλης Κυριακάκης- Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ: «Είναι ευχάριστο που ένα καινούργιο σχολικό συγκρότημα παραδίδεται επίσημα στην πόλη μας, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να επισκιάσει καθόλου τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια παιδεία με ευθύνη της μνημονιακής κυβέρνησης. Πολλοί είναι οι μαθητές που δεν μπορούν λόγω οικονομικών να αντεπεξέλθουν στα ουσιώδη.Καλούμαστε όλοι να κάνουμε ένα γιγάντιο αγώνα για να απαλλαγούμε από αυτή την καταστροφική κυβέρνηση για να μπορεί η δημόσια παιδεία να επιτελέσει το στόχο της»

Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος: » Παρ” ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν είναι καλή, τα παιδιά μας είναι ορεξάτα για προσπάθεια και για αγώνα. Η νεολαία τραβάει διαφορετικό δρόμο από τον δικό μας, το δρόμο της δημιουργίας. Εύχομαι καλή προοδο και καλή σχολική χρονιά σε όλους»

Γ. Κοτρωνιάς: Δήμαρχος Λαμιέων: «Μην απογοητεύεστε από αυτά που ακούτε. Να έχετε δύναμη μέσα σας και υπομονή. Κοιτάξτε να κρατήσετε τις μεταξύ σας σχέσεις γιατί αυτές εδώ, οι σχολικές, είναι οι φιλίες που κρατάνε μια ζωή. Καλή σχολική χρονιά»

Αθανάσιος Χειμάρας- Τέος Νομάρχης Φθιώτιδας: «Η πρώτη προτεραιότητα που είχαμε δώσει το 2003 ήταν οι υποδομές. Το αποτέλεσμα μετά από 10 χρόνια είναι πλέον εμφανές. Καμαρώνουμε σήμερα που τα παιδιά μας διδάσκονται σε τέτοια κτήρια όπως αυτό εδώ»

Ωστόσο παρά τον ενθουσιασμό όλων για την παράδοση της νέας σχολικής μονάδας η αβεβαιότητα και η πολιτικές κόντρες ήταν έκδηλες, με τους κυβερνητικούς βουλευτές να κατηγορούν το ΣΥ.ΡΙΖ.Α ότι αυτό είναι που παρακινεί τους απεργούς εκπεδευτικούς

Ελένη Μακρή-Θεοδώρου- Βουλευτής ΝΔ:»Εξαρτάται τι διεκδικούμε από έναν αγώνα ποιοί τον υποκινούν και τι προσπαθούν να κερδίσουν. Οι μειώσεις των μισθών για παράδειγμα δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Όμως διορθώνονται τα πάντα και νοικοκυρεύονται παθογένιες ετών»

Βασίλης Κυριακάκης- Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ:»Αυτό είναι μια παλιά ιστορία. Οποτεδήποτε εξεγείρευται η κοινωνία κατηγορούν εμας. Το μοναδικό κίνητρο του λαού είναι η ανάγκη του να αλλάξουν τα πράγματα»

Νίκος Σταυρογιάννης- Βουλευτής Νέας Μέρας: » Η κυβέρνηση επέλεξε άκαιρα να ανοίξει το θέμα της εκπαίδευσης και ειδικά το νέο Λύκειο, μέσα για μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία φέρνοντας την εκπαιδευτική κοινότητα σε αναταραχή»
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!