προέρχεται πρέπει να αναδεικνύεται και οι εγκληματίες να οδηγούνται στη δικαιοσύνη.
Ωστόσο, αυτές τις ημέρες βιώνουμε καταστάσεις 1974-1980. Τότε, που στο πλαίσιο της αποχουντοποίησης, διώκονταν για τις ιδέες τους απλοί δημόσιοι υπάλληλοι, νέοι άνθρωποι και κατώτεροι στρατιωτικοί, ενώ ο "Πρόεδρος της Δημοκρατίας" του Ιωαννίδη, Φαίδων Γκιζίκης είχε αναγνωριστεί ως επίσημος Πρόεδρος και λάμβανε την ανάλογη σύνταξη και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την περίοδο του Κυπριακού δεν διώχθηκαν ΠΟΤΕ ως χουντικοί! Το αντίθετο μάλιστα. Κάποιοι από αυτούς καλούνταν στο Προεδρικό Μέγαρο κάθε 24 Ιουλίου για την περίφημη "γιορτή της Δημοκρατίας", που λόγω κρίσης σταμάτησε να πραγματοποιείται.
Επιμένουμε ότι όσοι προχωρούν σε παράνομες ενέργειες πρέπει να διώκονται. Να υπάρχει όμως ισονομία με τα καλόπαιδα της αναρχοαριστερής τρομοκρατίας, τα οποία τις τελευταίες ημέρες έχουν σηκώσει ψιλά τον αμανέ και χτυπούν όποιον θέλουν, όπου θέλουν, χωρίς να τους ακουμπά κανείς. Παίρνοντας θάρρος, έχουν εξαπολύσει όχι μόνο "αντιφασιστικό" αγώνα, αλλά ευρύτερα αντιδεξιό, με όσους έχουν αντίθετη άποψη από δαύτους να μην μπορούν να την εκφράσουν.
Και για να επανέλθουμε στις διώξεις. Βλέπουμε ότι σε κάποιες συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής ή σε ελέγχους σε σπίτια αποστράτων, που δεν γίνονται ευρέως γνωστοί, κατάσχονται βιβλία, ελληνικές σημαίες και εθνικά σύμβολα, όπως ο δικέφαλος αετός. Από πότε τα βιβλία είναι ενοχοποιητικά στοιχεία; Απαγορεύονται κάποια βιβλία στην Ελλάδα και δεν το έχουμε μάθει ως τώρα; Ή κάποιοι κολοκοτρωναίικοι και προσκοπικοί σουγιάδες, που οι περισσότεροι Έλληνες έχουν στα σπίτια τους, αποτελούν πειστήριο εγκλήματος;
Και για να προχωρήσουμε λίγο παραπάνω τη σκέψη μας, η κυβέρνηση θα πρέπει να προσέξει μη γιγαντώσει τους ακροαριστερούς - συμπαθώντες του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τότε θα έχει κάνει το έγκλημα του φρανκεστάιν, καταδικάζοντας τον κόσμο μίας μεγάλης παράταξης. Δηλαδή, όπως ο φρανκεστάιν έφτιαξε ένα τέρας που στο τέλος έφαγε τον ίδιο, να προσέξει η κυβέρνηση μην φαγωθεί από την αριστερά ή το χειρότερο να μην εκθρέψει μία ασύδοτη αριστερή βία, που σε ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τρομοκρατεί τους απλούς δεξιούς.
Επιπρόσθετα, με αυτές τις πρακτικές είναι ορατό πλέον το ενδεχόμενο ψυχικής διαίρεσης και διάσπασης της παράταξης, γεγονός που θα έχει τραγικά αποτελέσματα τις επόμενες δεκαετίες. Γιατί μπορεί να υπάρχουν διαφορετικά δεξιά ή ακόμη και ακροδεξιά κόμματα, αλλά η βάση τους συμφωνεί σε κύρια πολιτικά ζητήματα και με τις κατάλληλες συνθήκες θα μπορούσε να ενωθεί για ένα θέμα που θα προέκυπτε στο μέλλον.
Επίσης, ελλοχεύει ο κίνδυνος ποινικοποίησης ιδεών και οδηγούμαστε σε εγκλήματα γνώμης. Για παράδειγμα, εάν στο μέλλον ψηφιστεί νέος αντιρατσιστικός νόμος και κάποιος πολίτης εκφράσει την αντίθεσή του σε ζητήματα όπως η λαθρομετανάστευση ή η απόδοση ιθαγένειας σε παράνομους μετανάστες, θα κινδυνεύει να βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ενώ θα εξομοιώνεται με τον κάθε ανεγκέφαλο που έχει διαπράξει εγκληματική ενέργεια. Θα θεωρείται μάλιστα και υποκινητής.
Ακόμη ένας κίνδυνος, έπειτα από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, είναι να απαξιωθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας στα μάτια της κοινής γνώμης. Ιδιαίτερα δε, οι επίλεκτες μονάδες του στρατεύματος, που ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμες να βρεθούν στην πρώτη γραμμή για την προάσπιση του ελληνικού εδάφους και των ελληνικών συμφερόντων. Και δεν ζούμε στην πιο ήρεμη "γειτονιά". Το αντίθετο μάλιστα, βιώνουμε γενικότερη ανάφλεξη και ανακατατάξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Αφήστε που η αναταραχή στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας μπορεί να επιφέρει τραγικές καταστάσεις στην ελληνική κοινωνία, την ώρα που η εγκληματικότητα κυριαρχεί.
Σε ό,τι αφορά εκείνους που κάνουν λόγο για "πραξικοπήματα" μόνο και μόνο για μικροκομματικούς λόγους, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν παίζεις έτσι με το πολίτευμα, καθώς και ότι μας θύμισαν εποχές ΓΑΠ και Μπεγλίτη. Τι θέλουν να πετύχουν οι συγκεκριμένοι κύκλοι; Να φοβίσουν τον λαό και να φανούν ως εγγυητές της σταθερότητας, ενώ έχουν απαξιωθεί σχεδόν από το σύνολο της κοινωνίας; Το μόνο που καταφέρνουν είναι να συνηθίζει η κοινωνία στο άκουσμα πραξικοπήματος. Άρα, αυτοί είναι που παίζουν με το πολίτευμα και όχι κάποιες μικρές ομάδες εφέδρων καταδρομέων.
Εν κατακλείδι, θα θέλαμε η κυβέρνηση και οι δικαστικές αρχές να στείλουν το ΣΔΟΕ σε ΟΛΑ τα πολιτικά πρόσωπα και κόμματα, ενώ καλό θα ήταν το περίφημο βαλιτσάκι της ΕΥΠ να λειτουργήσει για όλους όσους εμπλέκονται σε διάφορα σκάνδαλα, είτε αυτά είναι γνωστά είτε όχι.
Εξάλλου, η κρίση αποτελεί πρώτης τάξης ευκαιρία για κάθαρση και θεσμικές αλλαγές!