tromaktiko: Ρεν: Έρχεται η απελευθέρωση των απολύσεων

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ρεν: Έρχεται η απελευθέρωση των απολύσεων



Με πρόσχημα την αναδιάρθρωση επιχειρήσεων φαίνεται ότι αίρεται η ισχύουσα νομοθεσία που απαγορεύει τις ομαδικές απολύσεις, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η «Ελευθεροτυπία». Η είδηση έρχεται με τον πλέον κατηγορηματικό και επίσημο τρόπο, διά στόματος Όλι Ρεν, σε μία χρονική στιγμή που οι εκπρόσωποι της τρόικας στην Αθήνα αναμένεται να θέσουν θέμα στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα το πρωί με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Οικονομικής και Νομισματικής πολιτικής της ΕΕ, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, παραδέχθηκε ουσιαστικά ότι κυβέρνηση και τρόικα, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την αναδιάρθρωση και βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, έχουν συμφωνήσει να αλλάξουν τον σχετικό νόμο, που θέτει μηνιαίο πλαφόν στις απολύσεις.

Στην απάντησή του ο ευρωπαίος Επίτροπος, κ. Ρεν, επιβεβαιώνει ότι «η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να προβεί στην αναθεώρηση της ισχύουσας εργασιακής νομοθεσίας» που αφορά στην «αναδιάρθρωση εταιρειών και τις ομαδικές απολύσεις» και υπογραμμίζει ότι «το εν λόγω εγχείρημα (σ.σ. αλλαγή νόμου περί ομαδικών απολύσεων) αναμένεται να συμπεριλάβει τη συγκριτική αναθεώρηση ρυθμιστικών θεμάτων που αφορούν την αναδιάρθρωση εταιρειών και τις ομαδικές απολύσεις ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία μεταξύ της διευκόλυνσης της αναγκαίας προσαρμογής και ενός δίκαιου επιμερισμού του βάρους της προσαρμογής μεταξύ εργαζομένων, εταιρειών και της κυβέρνησης».

Να σημειωθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε δεσμευθεί να προετοιμάσει προσχέδιο αλλαγών στο νόμο περί ομαδικών απολύσεων, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2013 και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις» μέχρι τα τέλη του 2013.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!