tromaktiko: Σε καλό δρόμο το νέο κτήριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Σε καλό δρόμο το νέο κτήριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης



Συλλέγονται τα έγγραφα που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί ο φάκελος που θα υποβληθεί σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, για να αντληθούν οι πόροι και να χτιστεί... το κτήριο όπου θα στεγαστεί το Συντονιστικό Κέντρο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Σε χώρο έκτασης 3,8 στρεμμάτων που βρίσκεται στον Καρά Τεπέ, επί της Εθνικής Οδού Μυτιλήνης - Θερμής, και που παραχωρήθηκε από το Δήμο στο ΕΚΑΒ, πρόκειται να φτιαχτεί το κτήριο 250 τετραγωνικών μέτρων.

Αυτό που εκκρεμεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι η μελέτη καθώς και οι οικοδομικές άδειες που απαιτούνται για να χτιστεί το κτήριο.

Αν τα απαραίτητα έγγραφα δε συλλεχθούν εντός του απαιτούμενου χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται για έργα που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013, τότε ο φάκελος θα υποβληθεί στο αμέσως επόμενο επιχειρησιακό πρόγραμμα.

Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο που έχει έκταση 3,886,65 τ.μ., αγόρασε ο πρώην Δήμος Μυτιλήνης από την Υπηρεσία Διαχείρισης Ανταλλάξιμων Κτημάτων και πως και η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης, με θετική γνωμοδότηση, ενέκρινε την παραχώρηση του οικοπέδου στο ΕΚΑΒ.

Σε δήλωσή του στην «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ», ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, Γιώργος Καυλακώνης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι βρέθηκε ο χώρος όπου θα δημιουργηθούν οι εγκαταστάσεις του παραρτήματος και πως σε λίγα χρόνια το κτήριο θα είναι έτοιμο για χρήση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!