tromaktiko: Πληγώνουν τα δάση της Ηπείρου και της Μακεδονίας

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Πληγώνουν τα δάση της Ηπείρου και της Μακεδονίας



Αποκαλυπτικά στοιχεία για την υπόθεση της παράνομης υλοτομίας, στις δασικές εκτάσεις της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας...
έχουν στη διάθεσή τους οι δασικές υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Σε σχετική ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η παράνομη υλοτομία και η μεταφορά δασικών προϊόντων, βρίσκεται σε έξαρση το 2013, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει από τις υπηρεσίες της η ανωτέρω Γενική Διεύθυνση. Συγκεκριμένα, στα διοικητικά όρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες το 7μηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου υποβλήθηκαν 220 μηνύσεις για παράνομη υλοτομία-μεταφορά δασικών προϊόντων και κατασχέθηκαν συνολικά 2.314 τόνοι καυσόξυλα, 57 κ. μ. στρογγυλής ξυλείας, 33 οχήματα, καθώς και 30 κοπτικά εργαλεία.

Το έτος 2012 υπεβλήθησαν 440 μηνύσεις για παράνομη υλοτομία-μεταφορά δασικών προϊόντων και είχαν κατασχεθεί συνολικά 2.327 τόνοι καυσόξυλα, 59 οχήματα και 47 κοπτικά εργαλεία. Υπενθυμίζεται πως για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής προχώρησε στη θέσπιση νέων κυρώσεων που ισχύουν από τον περασμένο Μάρτιο.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση τους ζητά να συνεργάζονται σε ενδεχόμενους ελέγχους, ενώ προειδοποιεί «τους επαγγελματίες εμπόρους ξυλείας, να συνοδεύουν τα φορτία τους, με όλα τα απαραίτητα παραστατικά και δικαιολογητικά, γιατί οι ποινές για τους κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση παραβάτες είναι αυστηρές».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!