tromaktiko: Επιμένει το ΠΑΣΟΚ για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Επιμένει το ΠΑΣΟΚ για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών



Πιο κοντά στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ παρά σε αυτή της Ν.Δ. βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, σε ό,τι αφορά το μέτωπο του πολιτικού κόσμου κατά της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα, η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει στη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, ενώ «αδειάζει» τον Χρ. Λαζαρίδη, τον Μ. Βορίδη και άλλα στελέχη της Ν.Δ. για τις απόψεις τους περί εκτροπής των κομμάτων της Αριστεράς από το συνταγματικό τόξο.

Προαναγγέλλει, επίσης, συναντήσεις εκπροσώπων του με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ενώ με επιστολή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας ζητείται η ενημέρωση των μαθητών στα σχολεία για το φαινόμενο του νεοναζισμού.

Δεν παραλείπει, ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι αυτοπροβάλλεται ως δύναμη που οδηγεί τις εξελίξεις κατά της Χρυσής Αυγής, ενώ εκφράζει πικρία του για το γεγονός ότι Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ δεν συναίνεσαν στην κοινοβουλευτική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται θετικό αφενός στη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφετέρου στη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών, όπως ζήτησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας. Θεωρεί, επίσης, ότι κάθε ενέργεια αντίδρασης του πολιτικού κόσμου κατά της Χ.Α. θα πρέπει να συντονίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά το νομοθετικό πλαίσιο, το ΠΑΣΟΚ δηλώνει έτοιμο να συζητήσει κάθε πρόταση βελτίωσής του για την αντιμετώπιση της βίας και την αναγνώριση της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης, ενώ σε κοινοβουλευτικό επίπεδο ζητεί τη σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, ούτως ώστε να τεθούν κανόνες ως προς τη συμπεριφορά των στελεχών της Χ.Α. εντός του Κοινοβουλίου.

«Δεν είναι δυνατόν την ώρα που η συνεργασία των κομμάτων και η ενότητα του λαού είναι επιβεβλημένη να επιχειρείται από διάφορες πλευρές η δημιουργία κλίματος άγονης σύγκρουσης», υποστηρίζουν συγκεκριμένα πηγές του ΠΑΣΟΚ και προσθέτουν ότι «είναι αυτονόητο πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη του συνταγματικού τόξου και δεν μπορεί να εξομοιώνεται από στελέχη της Ν.Δ. με τους φασίστες. Όπως και δεν μπορεί το αίτημα του Προέδρου για συνάντηση των πολιτικών αρχηγών να απαντάται αρνητικά μέσω κύκλων του υπουργείου Δικαιοσύνης».

Με την ίδια λογική, απορρίπτεται ως διχαστικό το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «ή αυτοί ή εμείς» και στιγματίζεται η άρνηση των ευρωβουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ να συνυπογράψουν την πρωτοβουλία Ελλήνων ευρωβουλευτών. Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι το ΠΑΣΟΚ διατύπωσε συγκεκριμένες προτάσεις για τη θεσμική αντιμετώπιση του φαινομένου (κοινή με τη ΔΗΜ.ΑΡ. πρόταση νόμου για τα εγκλήματα ρατσιστικής βίας).
iapopsi.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!