tromaktiko: Σόιμπλε: Δεν είναι κάτι καινούργιο η περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Σόιμπλε: Δεν είναι κάτι καινούργιο η περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα



Ειλημμένη απόφαση του Eurogroup από το τέλος του 2012, αποτελεί η περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα, «με την προϋπόθεση ότι...
θα έχουν εκπληρωθεί οι όροι του προγράμματος που λήγει στο τέλος του 2014» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστηρίζοντας ότι «δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο».

Θέλω να το διευκρινίσω, διότι στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας λέγονται πολλά ψέματα, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην Βαυαρική Ραδιοφωνία και πρόσθεσε ότι οι διευκρινίσεις δίνονται, προκειμένου να μην μπορεί κανείς μετά τις εκλογές να ισχυριστεί ότι λέγονται πράγματα που δεν είχαν ειπωθεί ήδη πριν.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η κριτική που του άσκησε ο υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε ότι δεν θα έπρεπε να συζητείται ακόμη η προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των υπερχρεωμένων χωρών ώστε να μην αποδυναμωθεί ο μεταρρυθμιστικός ζήλος τους, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι, επί της αρχής, συμφωνεί με τον συνάδελφό του.

Υπενθύμισε, όμως, ότι και κατά το παρελθόν είχε γίνει συζήτηση για το ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγου, χωρίς ωστόσο η κυβέρνηση να αλλάξει θέση, επειδή δεν επιθυμούσε να μειωθούν τα κίνητρα των χωρών να εφαρμόσουν δύσκολες μεταρρυθμίσεις και τόνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να ζητά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
ysterografa.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!