tromaktiko: ΗΠΑ: Σπάνιο είδος αστακού αλιεύθηκε στο Μέιν!

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΗΠΑ: Σπάνιο είδος αστακού αλιεύθηκε στο Μέιν!



Μπροστά σε ένα σπάνιο θέαμα βρέθηκε ένας ψαράς από το Μέιν των Ηνωμένων Πολιτειών όταν μάζεψε τα δίχτυα του. Ένας σπάνιος δίχρωμος αστακός, μισός καφέ μισό πορτοκαλί, βρισκόταν μέσα κάτι που προξένησε την έκπληξή του, καθώς δεν το είχε ξαναδεί.

Ο ψαράς αρχικά τον κράτησε για να τον δείξει σε συγγενείς και φίλους και στη συνέχεια τον έδωσε στην εταιρεία εμπορίας θαλασσινών Ship to Shore Lobster Co, η οποία τελικά τον παραχώρησε στο Ερευνητικό Ινστιτούτο του Κόλπου του Μέιν, που διαθέτει δεξαμενές με αστακούς για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, οι πιθανότητες ενός αστακού να γεννηθεί δίχρωμος είναι απειροελάχιστες και φτάνουν το ένα στα 50 εκατομμύρια.

Οι συνηθισμένοι αμερικάνικοι αστακοί έχουν καφέ χρώμα με πράσινες αποχρώσεις και γίνονται κόκκινοι μόνο μετά το βράσιμο.

Οι δίχρωμοι αστακοί είναι αρκετά πιο σπάνιοι από τους κίτρινους ή μπλε αστακούς που περιστασιακά εμφανίζονται στις ακτές του Μέιν, ωστόσο δεν είναι τόσο σπάνιοι όσο οι αστακοί αλμπίνο, που θεωρούνται η σπανιότερη μετάλλαξη αστακού.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!