tromaktiko: Τρεις στους τέσσερις Γερμανούς θέλουν Σόιμπλε για υπουργό Οικονομικών

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Τρεις στους τέσσερις Γερμανούς θέλουν Σόιμπλε για υπουργό Οικονομικών



Σχεδόν τρεις στους τέσσερις Γερμανούς θέλουν o Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραμείνει υπουργός Οικονομικών στην νέα κυβέρνηση της Αγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.
Παρά την θριαμβευτική νίκη του κόμματος της, των Χριστιανοδημοκρατών, με ποσοστό 42% στις εκλογές της Κυριακής, η Μέρκελ δεν εξασφάλισε αυτοδυναμία και αναζητά τώρα σύμμαχο για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Τόσο η Μέρκελ, όσο και ο Σόιμπλε έχουν κερδίσει την εκτίμηση των Γερμανών για τον τρόπο που χειρίστηκαν την κρίση στην ευρωζώνη, με το 72% των πολιτών να τάσσονται υπέρ της παραμονής του 71χρονου πολιτικού στην θέση του υπουργού Οικονομικών, την οποία ανέλαβε το 2009, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa.

Η Μέρκελ έχει ήδη επικοινωνήσει με τον επικεφαλής του κεντροαριστερού κόμματος των Σοδιαλδημοκρατών (SPD) για τον σχηματισμό ενός "μεγάλου συνασπισμού".

Το SPD όμως φαίνεται να θέτει "κόκκινες γραμμές" για να δεχτεί την συγκατοίκηση, ζητώντας υπουργεία-κλειδιά, όπως το Οικονομικών, και μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη.

O Σόιμπλε, πάντως, διαμήνυσε την Τρίτη ότι η Γερμανία δεν θα αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί στην ευρωζώνη.
imerisia.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!