Η εκδήλωση θα γίνει στην Αποθήκη Δ' του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Σύντομες παρεμβάσεις θα γίνουν από τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκο Χρυσόγελο, τη Γραμματέα της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο Βούλα Τσέτση και τον συντονιστή της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλο.
Την ίδια ημέρα στις 16:30, οι συμπρόεδροι της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλάς (πλατεία Αριστοτέλους 9, 1ος όροφος, αίθουσα Μακεδονία ΙΙ).
Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, ώρα 19.00, στην αίθουσα Ανδρόγεω και την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, ώρα 20.00, στο Ιωνικό Κέντρο, στην Πλάκα.