tromaktiko: Τα σενάρια για την ανάπτυξη υδατοδρομίου στον Αγ. Νικόλαο

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Τα σενάρια για την ανάπτυξη υδατοδρομίου στον Αγ. Νικόλαο



Σε συνέχεια των επαφών των φορέων του Αγίου Νικολάου με τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον... χώρο της δρομολόγησης υδροπλάνων πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο η δεύτερη συνάντηση με την εταιρία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ».

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας, Αναστάσιος Γκόβας και οι συνεργάτες του παρουσίασαν και ενημέρωσαν τους τοπικούς φορείς, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και αντιδήμαρχο Μιχάλη Σγουρό, την πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού Μαρία Καφετζάκη, τα μέλη του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Σταύρο Καναβάκη λιμενολόγο και Γιάννη Μελλισουργάκη πρώην λιμενάρχη για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν και τις λύσεις που υπάρχουν ώστε σύντομα η πόλη του Αγίου Νικολάου να αποκτήσει το δικό της υδατοδρόμιο.

Όπως εξήγησαν, με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία τρεις είναι οι λύσεις σε ότι αφορά στο κατασκευαστικό κομμάτι ενός τέτοιου έργου, το κόστος του οποίου πλησιάζει περίπου τις 50.000 ευρώ, εάν δεν υπάρχει καμία υποδομή.

Η πρώτη είναι την κατασκευή και την όλη επένδυση να αναλάβει ο ίδιος ο Δήμος ή το Λιμενικό Ταμείο του ώστε να παραμείνει στην διαχείριση του για πάντα και να εισπράττει από τις εταιρίες τα χρήματα χρήσης του, περίπου 3.000 ευρώ το μήνα ανά εταιρεία.

Η δεύτερη λύση είναι να κατασκευαστεί όλη η υποδομή από τον ιδιώτη και ο Δήμος να εισπράττει περίπου 500 ευρώ το μήνα για την ενοικίαση της περιοχής όπου θα γίνουν οι εγκαταστάσεις.

Η τρίτη λύση είναι η δημιουργία εταιρίας μεταξύ του Δήμου και του ιδιώτη όπου ανάλογα με το ποσό της συμμετοχής θα προκύψει και η οικονομική χρήση της λειτουργίας.
anatolh.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!