στο νότιο άκρο της νήσου. Οι γαλλικές Αρχές εκτιμούν ότι η ρύπανση οφείλεται στην παράνομη απόρριψη καυσίμων από πλοίο και έχουν σημάνει συναγερμό στην περιοχή.
Η πετρελαιοκηλίδα απειλεί άμεσα την προστατευμένη περιοχή Σκαντόλα, που έχει χαρακτηρισθεί μέρος της παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς από την UNESCO. Στόχος των ομάδων απορρύπανσης είναι να εμποδίσουν το πετρέλαιο από το να προσεγγίσει την ακτή.
Ιδιαίτερα η δυτική ακτογραμμή της Κορσικής είναι ιδιαίτερα βραχώδης και απόκρημνη, γεγονός που θα καθιστούσε πολύ δύσκολο το έργο της περικύκλωσης της πετρελαιοκηλίδας και της τοποθέτησης ειδικών δικτύων για τη συγκράτησή της.
Το αισιόδοξο είναι ότι το Λιμενικό Σώμα εκτιμά ότι η πετρελαιοκηλίδα μετατοπίζεται προς ταβορειοδυτικά και απομακρύνεται από την ακτογραμμή της Κορσικής.
Στη μάχη για την αντιμετώπιση της ρύπανσης συμμετέχει και το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό με το ρυμουλκό σκάφος Ζασόν το οποίο απέπλευσε από την Τουλόν, για να συλλέξει δείγματα από το καύσιμο και να διενεργήσει αναλύσεις. Ένα ακόμα ρυμουλκό, το Αμπέιγ Φλαντρ, απέπλευσε από την πρωτεύουσα της Κορσικής, Αιάκειο, για να μεταβεί στην περιοχή.
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καύσιμο αποτελούμενο επί το πλείστον από πτητικά υλικά και λιγότερο από υδρογονάνθρακες, σύσταση λιγότερο επιβαρυντική για το θαλάσσιο περιβάλλον.