tromaktiko: Κύπρος: Απορρίφθηκε η προσφορά της ρωσικής Itera για την προμήθεια φυσικού αερίου

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Κύπρος: Απορρίφθηκε η προσφορά της ρωσικής Itera για την προμήθεια φυσικού αερίου



Aσύμφορη κρίθηκε η προσφορά της ρωσικής εταιρείας Itera, από την οποία θα προμηθευόταν η Κύπρος φυσικό αέριο, ως ενδιάμεση λύση, για σκοπούς... ηλεκτροπαραγωγής. Το θέμα εξετάστηκε σε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο, Ν. Αναστασιάδη, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μετά τη σύσκεψη, ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, δήλωσε ότι οι απόψεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου και της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου κρίνονται λογικές, γι΄ αυτό και η Δημόσια Εταιρεία Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ) θα πρέπει να ξαναμελετήσει την πρόταση της VITOL, η οποία είναι η επόμενη επιλαχούσα εταιρεία στις προσφορές που δόθηκαν για την ενδιάμεση λύση.

Απαντώντας σε ερώτηση, εάν στις εναλλακτικές επιλογές είναι και η προμήθεια φυσικού αερίου από το Ισραήλ, ο υπουργός είπε πως οι επιλογές είναι πολλές και θα πρέπει να αφεθεί η ΔΕΦΑ να ολοκληρώσει το έργο της. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, η ενδιάμεση λύση μεταφοράς φυσικού αερίου φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολη, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις υποδομές.
capital.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!