«Επιχειρηματικότητα και την Οικονομική Κρίση» που διενήργησε η Κάπα Research και δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής.
Κοινό στοιχείο των 10 επιχειρηματιών που ξεχώρισαν και συγκέντρωσαν τις περισσότερες θετικές γνώμες, είναι ότι οι εταιρείες τους δεν γιγαντώθηκαν από τις συναλλαγές με το Δημόσιο.
1. Γεράσιμος Σκλαβενίτης
2. Γιώργος Γεράρδος
3. Απόστολος Βακάκης
4. Μιχάλης Σάλλας
5. Θεόδωρος Βασιλάκης
6. Ευάγγελος Μυτιληναίος
7. Σπύρος Θεοδωρόπουλος
8. Πάνος Γερμανός
9. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος
10. Ιβάν Σαββίδης
Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η έρευνα της Κάπα Research δείχνει ότι οι πολίτες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι πολίτες για την ταχύτερη έξοδο της χώρας από την ύφεση στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στους επιχειρηματίες.
Ειδικότερα, οι πολίτες επισημαίνουν στους επιχειρηματίες μέσα από την έρευνα τους τομείς εκείνους στους οποίους θα πρέπει να δώσουν έμφαση ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κρίση, καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις για τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για να προχωρήσουν σε προσλήψεις και εκπλήσσουν, όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, ευχάριστα με την ευστοχία των επιλογών τους σχετικά με τις κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις.
Στο ερώτημα "σε ποιούς έχετε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι μπορούν να συμβάλουν στην έξοδο από την κρίση" το 69,5% απαντά : στον επιχειρηματικό κόσμο, το 20,2% ΔΞ/ΔΓ ενώ μόλις το 10,3% δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στους πολιτικούς.
Στην ερώτηση για το ποιά κατηγορία επαγγελματική μπορεί να βοηθήσει στην ανάκαμψη, στην πρώτη θέση με ποσοστό 78,8% φιγουράρει ο επιχειρηματίας και ακολουθούν ο αγρότης με 54,2%, ο έμπορος με 26,7% και ο ελεύθερος επαγγελματίας επιστήμονας με 17,2%.
Με ποσοστό 64,3% η κοινή γνώμη θεωρεί σωστή την προσέγγιση ότι αν κάθε μικρή επιχείρηση προσλάβει έναν εργαζόμενο θα βρουν δουλειά περίπου 500.000 άνεργοι.
Στην ερώτηση "γενικά έχετε θετική ή αρνητική γνώμη για την επιχειρηματικότητα, την τάση δηλαδή των ανθρώπων να ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα με σκοπό το κέρδος", το 82,9% του δείγματος, αναφέρει ότι έχει "θετική και μάλλον θετική" ενώ το 16,4% αναφέρει ότι έχει αρνητική και μάλλον αρνητική.
xespao.gr