Στη Μάλτα έχουν επίσης μεταφερθεί οι σοροί μιας γυναίκας, δύο παιδιών και ενός βρέφους.
Στο πλοιάριο επέβαιναν περισσότεροι από 230 άνθρωποι, με τελικό προορισμό τη Λαμπεντούζα.
Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή από τη Μάλτα, έχουν εντοπιστεί και ανασυρθεί από τη θάλασσα τα πτώματα 33 ανθρώπων, ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη απόεπισήμως. Το ιταλικό πρακτορείο ANSA από την πλευρά του έκανε λόγο για 34 νεκρούς, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά. Από τα θύματα αυτά τα 22 έχουν μεταφερθεί στην Λαμπεντούζα.
Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ δήλωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι τα νοσοκομεία της Βαλέτας έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής ώστε να φροντίσουν τους επιζώντες που θα χρειαστούν ιατρική περίθαλψη.
Ορισμένοι από τους μετανάστες ήταν σε τόσο κακή κατάσταση που κρίθηκε ότι δεν θα άντεχαν το 10ωρο ταξίδι με πλοίο μέχρι τη Μάλτα και για το λόγο αυτό μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα στη Λαμπεντούζα. Σύμφωνα πάντα με το ANSA, εννέα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του νησιού για νοσηλεία.
Ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας, το Λίμπρα, περισυνέλεξε 56 ανθρώπους, εκ των οποίων οκτώ γυναίκες και εννέα παιδιά. Το Λίμπρα κατευθύνεται προς το Πόρτο Εμπέντοκλε της Σικελίας.
Το ναυάγιο σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 60 ναυτικών μιλίων από τη Λαμπεντούζα. Σύμφωνα με τις αρχές της Μάλτας το πλοιάριο που μετέφερε τους παράνομους μετανάστες αποσταθεροποιήθηκε και αναποδογύρισε όταν εκείνοι, στην προσπάθειά τους να τραβήξουν την προσοχή ενός στρατιωτικού αεροσκάφους που πετούσε από πάνω, κινήθηκαν όλοι τους προς τη μία πλευρά του.
Η ιταλική ακτοφυλακή ανέφερε εξάλλου ότι επενέβη για να βοηθήσει 85 παράνομους μετανάστες που έπλεαν με μια σωστική λέμβο περίπου 80 ναυτικά μίλια νότια της Λαμπεντούζας ενώ εντόπισε και ένα πλοιάριο που πλησίαζε το νησί και στο οποίο επέβαιναν άλλα 183 άτομα.