tromaktiko: Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, στο 14ο Συνέδριο για την Ανάπτυξη και Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, στο 14ο Συνέδριο για την Ανάπτυξη και Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας



Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, στο 14o Συνέδριο «PRODEXPO» για την ανάπτυξη και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, που διεξάγεται στο ...
Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεττανία το διήμερο 2 και 3 Οκτωβρίου 2013.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι τόσο δημόσιων, όσο και ιδιωτικών φορέων, οι οποίοι ανέλυσαν διεξοδικά διάφορα καίρια θέματα, όπως είναι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, το θεσμικό πλαίσιο και τη νομοθεσία που αφορά στην ακίνητη περιουσία, η σημασία της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και άλλα πολλά σημαντικά θέματα σχετικά με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας με στρατηγικό τρόπο που να οδηγεί σε ανάπτυξη και οικονομική ευμάρεια.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, στο χαιρετισμό του τόνισε αφενός την ανάγκη για αγαστή συνεργασία μεταξύ Κεντρικής Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αφετέρου την ανάγκη για συμπόρευση του δημόσιου τομέα με τον ιδιωτικό, αφού και οι δύο φορείς, για να λειτουργούν εύρυθμα χρειάζονται ο ένας τον άλλον. Επίσης, ο κ. Σγουρός επεσήμανε πως η Περιφέρεια Αττικής έχει την εμπειρία, την τεχνογνωσία, αλλά και τη διάθεση να συνδράμει όποτε της ζητηθεί στον τομέα της αξιοποίησης ακινήτων, αξιοποιώντας ταυτόχρονα ένα σημαντικότατο εργαλείο που έχει στη διάθεσή της, το ΕΣΠΑ, με τη βοήθεια του οποίου η Περιφέρεια προχώρησε στην κατασκευή πολλών έργων ανάπλασης και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της, ανοίγοντας παράλληλα πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Πιο αναλυτικά, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Το θέμα του Συνεδρίου έχει μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για το ειδικό επενδυτικό κοινό αλλά και για την οικονομία γενικότερα αφού προϋπόθεση για την έξοδο από την ύφεση είναι η ανάληψη επενδυτικών πρωτοβουλιών στο τομέα της αγοράς των ακινήτων.

Έχουμε, ως Περιφέρεια Αττικής, κατ’ επανάληψη αναφερθεί στα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας και έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου προς όλους:

Εγκληματικότητα, ναρκομανείς, σπίτια εγκαταλελειμμένα –ακόμη και διατηρητέα έτοιμα να γκρεμισθούν- που αποτελούν εστίες μόλυνσης και πηγές παραβατικών συμπεριφορών, πορνεία, παρεμπόριο, παράνομοι οίκοι ανοχής, πλήττουν καθημερινά την εικόνα της πρωτεύουσας και υποβαθμίζουν τις ζωές μας.

Εμείς και προτάσεις έχουμε κάνει και καινοτόμες ιδέες έχουμε και τρόπο και τεχνογνωσία για να υλοποιήσουμε λύσεις. Χρειαζόμαστε όμως υποστήριξη και συνεργασία, καθώς και αλλαγή του νομικού πλαισίου.

Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι απαιτείται η εξασφάλιση της συνεργασίας όλων. Κεντρική Διοίκηση, Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς, κάτοικοι και ιδιωτικός τομέας αλλά και εξειδικευμένοι μελετητές θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί με ένα κοινό στόχο : την υλοποίηση παρεμβάσεων οι οποίες θα στηρίζονται στην κοινωνική συναίνεση και τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό για να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Εμείς, ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση κάνουμε τρεις βασικές προτάσεις:

Πρώτο: Υποστηρίζουμε ένα ρυθμιστικό σχέδιο που θα βοηθήσει να ξεπεράσουμε την κοινωνική κρίση και την οικονομική ύφεση.

Δεύτερο: Προτείνουμε απλοποίηση και διαφάνεια στη διαδικασία χωροταξικής, περιβαλλοντικής και πολεοδομικής αδειοδότησης.

Τρίτο: επιδιώκουμε απλούς, σαφείς και αποτελεσματικούς κανόνες στη λειτουργία της αγοράς.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι πλέον είναι επείγουσα η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας μέσα από την ενίσχυση νέων, εξωστρεφών και καινοτόμων τομέων επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Αρκετό χρόνο χάσαμε.

Τώρα πια δεν χωρεί ούτε μια ώρα καθυστέρηση».

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!