tromaktiko: Πάνω από 700 μετανάστες στην Ισπανία σε 48 ώρες

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Πάνω από 700 μετανάστες στην Ισπανία σε 48 ώρες



Περισσότεροι από 700 μετανάστες προσπάθησαν -ανεπιτυχώς- να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω του βόρειου Μαρόκουτην Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ άλλοι 300 επιχείρησαν να... εισέλθουν στο ισπανικό θύλακα της Θέουτα, ανακοίνωσαν οι μαροκινές Αρχές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών στο Ραμπάτ, τουλάχιστον επτά μέλη των μαροκινών δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να αποτρέψουν τη διέλευση των μεταναστών κοντά στη Θουέτα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων όπου εκατοντάδες μετανάστες συνελήφθησαν.

Οι θύλακες της Θέουτα στα δυτικά και της Μελίγια στα ανατολικά είναι οι μόνες δύο χερσαίες περιοχές στα σύνορα μεταξύ της Ευρώπης και της Αφρικής.

Δύο παρόμοιες μαζικές προσπάθειες μεταναστών να εισέλθουν στο ευρωπαϊκό χώρο είχαν σημειωθεί επίσης στις 17 και 19 Σεπτεμβρίου, όπου περίπου 350 μετανάστες είχαν προσπαθήσει να περάσουν τον θύλακα Ταραχάλ.

Επίσης αρκετές προσπάθειες παράνομης διακίνησης μεταναστών έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις ξεσπούν βίαια επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον Χακίμπ αλ Χαγιαρί, επικεφαλής μιας τοπικής ΜΚΟ, 41 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία δύο χρόνια στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τα σύνορα μέσω των θυλάκων της Θέουτα και της Μελίγια, εκ των οποίων οι 18 μέσα στο 2013. Παράλληλα με αυτές τις προσπάθειες από την ξηρά , άλλοι μετανάστες προσπαθούν να φτάσουν με βάρκες στο ισπανικό έδαφος, διασχίζοντας τα Στενά του Γιβραλτάρ.

Συνολικά , από την αρχή του έτους έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, εντοπίστηκαν από την ισπανική ακτοφυλακή και διασώθηκαν 1.396 άτομα.
nooz.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!