tromaktiko: Ισχυρό ενδιαφέρον και από την Πολωνία για τα κρητικά προϊόντα

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ισχυρό ενδιαφέρον και από την Πολωνία για τα κρητικά προϊόντα



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κρήτη, τα τοπικά προϊόντα και τον τουρισμό της, εκφράζουν κορυφαίοι εκπρόσωποι της πολωνικής αγοράς...
που επισκέπτονται το νησί, με επικεφαλής την Ελληνίδα πρεσβευτή στη Βαρσοβία, Τασία Αθανασίου και τον Πολωνό πρεσβευτή στην Αθήνα Μάτσεϊ Κριχ.
Η πολωνική αποστολή επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα, στην Περιφέρεια τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ προβλέπονται και συναντήσεις με Κρητικούς επιχειρηματίες.
Η 21μελής αποστολή των Πολωνών αποτελείται από κορυφαίους εμπορικούς εκπροσώπους εταιρειών εισαγωγής φρούτων και λαχανικών, τροφίμων, αλυσίδων σούπερ μάρκετ, καθώς και από εκπροσώπους τεσσάρων μεγάλων τουριστικών πρακτορείων. Την αποστολή συνοδεύουν και τρεις Πολωνοί δημοσιογράφοι που εκπροσωπούν μεγάλα τουριστικά περιοδικά της χώρας.
Στην εκδήλωση υποδοχής των Πολωνών στην Περιφέρεια Κρήτης, παρούσα ήταν και η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου.
Τα μέλη της αποστολής συνοδευόμενα από την κ. Βρέντζου και τους δύο πρεσβευτές, επισκέφθηκαν το απόγευμα της Κυριακής την Ένωση Πεζών, τον αγροτικό συνεταιρισμό Κόφινα στο Ασήμι και τον γυναικείο συνεταιρισμό «Ιδαία Γή» στη Γέργερη, όπου είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους τους αλλά και με παραγωγούς.
Το πρόγραμμα των συναντήσεων περιλαμβάνει σήμερα συναντήσεις για τις επιχειρήσεις του Ρεθύμνου και των Χανίων στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, ενώ οι συναντήσεις των τουριστικών επιχειρήσεων θα γίνουν στο Μέγαρο του Επιμελητήριου Χανίων.
Την Τρίτη και την Τετάρτη, οι επιχειρηματικές συναντήσεις θα γίνουν στον Άγιο Νικόλαο για τις επιχειρήσεις του Ηρακλείου και του Λασιθίου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!