tromaktiko: Αναλογικότητα στο εφάπαξ και στις επικουρικές συντάξεις

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Αναλογικότητα στο εφάπαξ και στις επικουρικές συντάξεις



Κάθετος ως προς την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων για το εφάπαξ και τις επικουρικές συντάξεις ήταν την Τρίτη στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρουτσης κάνοντας λόγο και για... πελατειακές αντιλήψεις και ρουσφέτια.

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε σε περιπτώσεις που τα χορηγούμενα ποσά που κινούνται στο 60%, 70% και 80% πάνω από τις εισφορές. Μάλιστα σημείωσε χαρακτηριστικά : «Εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις είναι θέματα για τα οποία η χώρα μας έχει δεσμευτεί με νόμους που ψηφίστηκαν από τη Βουλή και σε επίπεδο Μνημονίου. Αυτά θα γίνουν» «Είμαι όμως υποχρεωμένος να σημειώσω, στο σημείο αυτό, ότι το εφάπαξ και οι επικουρικές συντάξεις είναι ανταποδοτικές παροχές και δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με τον κρατικό προϋπολογισμό. Δυστυχώς ήταν και αυτά ζητήματα που λειτούργησαν στη βάση του πελατειακού συστήματος για να φθάσουμε να πληρώνουμε εφάπαξ 80% πάνω από τις εισφορές. Αυτή είναι η μεγάλη αδικία για τις μελλοντικές γενιές για το μέλλον των παιδιών μας».

Ετσι ξεκαθάρισε ότι με το νόμο 3863 για εφάπαξ και επικουρικές από 1.1.2014 θα εφαρμοστεί ως προς την χορήγησή τους μαθηματικός τύπος που εισήχθη στο σχετικό νόμο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!