tromaktiko: Κουτρουμάνης: Το ασφαλιστικό ν/σ δεν έχει ρυθμίσεις για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Κουτρουμάνης: Το ασφαλιστικό ν/σ δεν έχει ρυθμίσεις για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης



Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αφορούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, τις μειώσεις συνάξεων ή τα εφάπαξ τόνισε στον ΣΚΑΪ και τον Κώστα Αλατζά ο...
πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Διευκρίνισε ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου σχετίζονται με την βελτίωση στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.

Σημειώνεται ότι το επίμαχο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα κατατίθεται σήμερα Τρίτη στη Βουλή, και έχει ως στόχο την εξοικονόμηση άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ, δεδομένου του δημοσιονομικού κενού του 2014.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα εξευρίσκει πόρους 500 εκατ. ευρώ που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό του 2014. Τα 100 εκατομμύρια θα εξευρεθούν από τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις των εργοδοτών, που θα ισχύσει από 1/12/2013.

Ογδόντα εκατομμύρια θα εξευρεθούν από την πάταξη της φοροδιαφυγής, δηλαδή από φόρους που θα κερδίσει το κράτος, αλλά θα ανήκουν στο υπουργείο Εργασίας.

Τα 150 εκατομμύρια ευρώ θα εξευρεθούν από το Κέντρο Ελέγχου Εισπράξεων Ασφαλιστικών Εισφορών. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι εντοπίστηκε εισπρακτική εταιρία που ανήκει σε τράπεζα, η οποία οφείλει στο κράτος 7,5 εκατ. ευρώ. Από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις θα εξευρεθούν 150 εκατομμύρια.
skai.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!