tromaktiko: Αναχωρεί για την Κύπρο η Πατρινή αντιπροσωπεία που θα συνοδέψει την Τιμία Κάρα του Αγίου Ανδρέα

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Αναχωρεί για την Κύπρο η Πατρινή αντιπροσωπεία που θα συνοδέψει την Τιμία Κάρα του Αγίου Ανδρέα



Για περίπου 10 μέρες θα μεταφερθεί στην Κύπρο η Τιμία Κάρα του Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα, Πολιούχου των Πατρών, όπως ήδη έχει ανακοινώσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί επισήμως πότε ακριβώς θα αναχωρήσει η Πατρινή αντιπροσωπεία που θα συνοδέψει την Τιμία Κάρα, τον ιερό αυτό και πολύτιμο θησαυρό της εκκλησίας μας, που φυλάσσεται στην πόλη του μαρτυρίου του Αγίου, την Πάτρα.

Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι η αποστολή με επικεφαλής τον κ.κ. Χρυσόστομο θα αναχωρήσει αμέσως μετά τις εκδηλώσεις της επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940, την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013 ενώ υπάρχει και η πληροφορία ότι ενδεχομένως η αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, του Αγίου Νέστορος.

Η Τιμία Κάρα που θα μεταφερθεί στην Κύπρο για προσκύνημα από τους πιστούς, θα έχει ως βασικό σταθμό την πρωτεύουσα Λευκωσία, όπου και θα εκτεθεί σε ιερό προσκύνημα μέχρι τις 7 Νοεμβρίου 2013.

Την αρχική ανακοίνωση του ταξιδιού της Πατρινής αντιπροσωπείας και της μεταφοράς του ιερού και τιμίου λείψανου του Αποστόλου Ανδρέα, είχε κάνει ο Χωρεπίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος.

Όπως έγραψε το εκκλησιαστικό σάιτ amen.gr, η μεταφορά της Τιμίας κάρας του Αποστόλου Ανδρέα κατέστη δυνατή ύστερα από αίτημα που υπέβαλαν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και στον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο.

Στόχος είναι, όπως αναφέρεται, η πνευματική ενίσχυση των πιστών και η οικονομική ενίσχυση για την αναστύλωση του ιστορικού μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα στην κατεχόμενη Καρπασία. Οι εργασίες για την ανακατασκευή και αναστύλωση της μονής αναμένεται να αρχίσουν στις αρχές του 2014 και η Εκκλησία Κύπρου θα συνεισφέρει με 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι η 3η φορά που η Κύπρος θα υποδεχτεί την Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα. Η πρώτη όπως θυμίζει το amen.gr, ήταν το 1966 επί Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' και είχε εκτεθεί για προσκύνημα στη μονή του Αποστόλου Ανδρέα στην Καρπασία. Η δεύτερη φορά ήταν το 1987 επί Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄ και είχε εκτεθεί για προσκύνημα στη Λευκωσία.

xespao.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!