tromaktiko: Υγεία: Ευαίσθητο δέρμα; Υπάρχει λύση!

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Υγεία: Ευαίσθητο δέρμα; Υπάρχει λύση!



Η αυξημένη ευαισθησία του δέρματος μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, ξηρότητα ή ξεφλούδισμα. Θα πρέπει να αποφεύγετε...
τα προϊόντα που επιβαρύνουν την επιδερμίδα και κάνουν το δέρμα να μοιάζει άτονο.

Πολλές γυναίκες έχουν ευαίσθητο δέρμα αλλά δε γνωρίζουν πώς να το προστατεύσουν. Οι ειδικοί δηλώνουν πως εάν αποφεύγουμε ορισμένα προϊόντα, μπορούμε να επαναφέρουμε τη χαμένη μας λάμψη.

Αρώματα
Οι αρωματικές ουσίες είναι το νούμερο ένα αλλεργιογόνο στα καλλυντικά και τα προϊόντα περιποίησης. Τα προϊόντα με την ένδειξη «υποαλλεργικό» και «χωρίς φορμαλδεΰδη» είναι ασφαλή και δεν ερεθίζουν το δέρμα. Για να αποφύγετε την άμεση επαφή με το δέρμα, ψεκάστε τα ρούχα σας λίγα λεπτά πριν τα φορέσετε και περιμένετε να στεγνώσουν.

Σαπούνια και προϊόντα καθαρισμού
Οι επιφανειοδραστικές ουσίες βοηθούν στον καθαρισμό του δέρματος αλλά μπορεί να επιδεινώσουν την όψη της ευαίσθητης επιδερμίδας. Το λαουρυλοθειικό νάτριο είναι ένας γαλακτοματοποιητής που αποτελεί συστατικό σε πολλά αφρόλουτρα, σε κρέμες καθαρισμού και σαπούνια. Απαλλάσσει το δέρμα από τη λιπαρότητα, ωστόσο καταστρέφει τους δεσμούς μεταξύ των κυττάρων. Μερικά σαπούνια περιέχουν αντιβακτηριδιακές ουσίες όπως το πυροφωσφορικό νάτριο και η τρικλοσάνη. Οι ουσίες αυτές ξηραίνουν το δέρμα και επομένως είναι ακατάλληλες για τις ευαίσθητες επιδερμίδες.

Προϊόντα μακιγιάζ
Ορισμένες χημικές ουσίες στα προϊόντα μακιγιάζ επιβαρύνουν το δέρμα περισσότερο από άλλες. Για παράδειγμα, όσον αφορά τις αποχρώσεις, οι φυσικοί τόνοι –σε αντίθεση με τα έντονα χρώματα– είναι συνήθως πιο φιλικοί προς την επιδερμίδα και δεν προκαλούν ερεθισμούς. Το οξυχλωριούχο βισμούθιο είναι μια συνθετική, κρυσταλλική ουσία που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και ξεφλούδισμα. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για το μακιγιάζ, κυρίως τα πινέλα και τα βουρτσάκια, επιδεινώνουν τους ερεθισμούς καθώς ωθούν το προϊόν βαθύτερα στους πόρους. Προτιμήστε υγρό ρουζ και βάση για ευκολότερη εφαρμογή.

Ήλιος
Η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες στο ευαίσθητο δέρμα, καθώς μεταλλάσσει τη σύσταση των πρωτεϊνών του δέρματος, καταστρέφοντας τα κύτταρα. Τα αντηλιακά προσώπου δημιουργούν ένα προστατευτικό κάλυμμα για την επιδερμίδα, θα πρέπει όμως να προσέξουμε τα συστατικά του προϊόντος που θα επιλέξουμε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!