tromaktiko: Κομφούζιο στους δρόμους του Σαν Φρανζίσκο εξαιτίας απεργίας στα τρένα

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Κομφούζιο στους δρόμους του Σαν Φρανζίσκο εξαιτίας απεργίας στα τρένα



Μπορεί το αμερικανικό δημόσιο να ξεκίνησε τη λειτουργία του μετά την εύθραυστη συμφωνία Ομπάμα-Ρεπουμπλικάνων, ωστόσο, στο Σαν Φρανσίσκο, οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς ξεκίνησαν... απεργιακές κινητοποιήσεις.

Είναι η δεύτερη φορά εντός του 2013 που οι εργαζόμενοι στην BART (Βay Area Rapid System), όπως αποκαλείται το δίκτυο τρένων, κατεβαίνουν σε απεργία, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία με την διοίκηση για τους μισθούς.

Περίπου 400 χιλιάδες άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά τα τρένα για να πάνε στις δουλειές τους. Το δίκτυο καλύπτει συνολικά 167χλμ με 44 σταθμούς υπόγειους και υπέργειους.

Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να πάρουν τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα με αποτέλεσμα η κίνηση στους δρόμους να αυξηθεί κατά 30%, όπως ανέφερε η αρμόδια υπηρεσία.

Άλλοι περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να εξασφαλίσουν μία από τις συνολικά 8.000 θέσεις δωρεάν μετακίνησης με τα λεωφορεία που έθεσε στη διάθεση του κοινού η BART. Πολύ λίγες όμως σε σχέση με τις ανάγκες μετακίνησης σε μια πόλη 4,3 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πολλοί άνθρωποι επέλεξαν να μείνουν σπίτι, αφού δεν υπήρχε τρόπος να φτάσουν -τουλάχιστον εγκαίρως- στη δουλειά τους.

Οι συνομιλίες, πάντως, μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης συνεχίζονται και το Σαββατοκύριακο με την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Τα Νέα
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!