tromaktiko: Πέντε νέα σημεία ερευνών της ΕΛΑΣ για την πεντάχρονη Μαρία

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Πέντε νέα σημεία ερευνών της ΕΛΑΣ για την πεντάχρονη Μαρία



Σε πέντε «μέτωπα» συνεχίζεται η έρευνα των διωκτικών και των δικαστικών αρχών για την πλήρη διαλευκανση της υπόθεσης της πεντάχρονης Μαρίας που εντοπίσθηκε...
στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα, πριν από μια εβδομάδα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ευελπιστούν ότι

Πρώτον: μέσω διεθνών συνεργασιών και πληροφοριών που συγκεντρώνονται από τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ επιχειρείται να εντοπισθούν οι πραγματικοί γονείς της μικρής Μαρίας σε διάφορες περιιοχές της χώρας αλλά και στο εξωτερικό. Κύριο ενδιαφερον υπάρχει για την δράση κυκλωμάτων υιοθεσιών.

Δεύτερον: έρευνα γίνεται και στο κινητό τηλέφωνο του 39χρονου ρομά «πατέρα» της Μαρίας ο οποίος υποστηρίζει ότι είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με έναν βούλγαρο «μεσολαβητη» ο οποίος «του είχε φέρει στις αρχές του 2009 το νεογέννητο τότε κοριτσακι».

Τρίτον: συνεχίζεται ο έλεγχος σε όλη την… εικονική οικογένεια του ζευγαριού των Ρομά, οι οποίοι φερεται να είχαν στόχο την είσπραξη των οικογενειακών επιδομάτων αλλά πιθανον κι άλλες παράτυπες πράξεις. Η διερεύνηση των μεθόδων που χρησιμοποιούσαν κι ο εντοπισμός των διασυνδέσεών τους εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε αξιοποιήσιμα συμπεράσματα σχετικά με ότι συνέβη με την Μαρία.

Τεταρτον: επιχειρείται αξιοποίηση στοιχείων που προκύπτουν από το DNA της πεντάχρονης, αφού από ορισμένες ομάδες γενετικών κωδίκων (κοινοί σε μεγαλους πληθυσμούς της Ευρώπης) που περιέχει μπορεί να εντοπιστούν στοιχεία για την εθνικότητα ή την προέλευσή της.

Πέμπτον: Θα ζητηθούν καταθέσεις από άτομα στο ευρύτερο περιβάλλον των δύο Ρομά αλλά κι άλλων ατόμων εντός κι εκτός Φαρσάλων που γνώριζαν τι ακριβώς είχε συμβεί με την Μαρία.

Το Βήμα
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!