tromaktiko: Επισκόπηση Τύπου - Τι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Επισκόπηση Τύπου - Τι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Εν ψυχρώ εκτέλεσαν την Ελλάδα

Η εφημερίδα γράφει ότι "στη βαριά σκιά του αμερικανικού shutdown αλλά και της ευρωκίνησης ξεκίνησαν χθες... στην Ουάσιγκτον οι εργασίες της ετήσιας Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας».

ΕΘΝΟΣ: Καρφιά στο ΙΚΑ για λευκή απεργία

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «με επείγουσα εγκύκλιό του προς τις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ ο υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης αποσκοπεί στο να βάλει τέλος στη λευκή απεργία που συντηρεί την οικονομική αιμορραγία του Οργανισμού. Δίνει διορία επτά ημερών για να αποσταλούν αναλυτικά και ολοκληρωμένα τα στοιχεία για τις οφειλόμενες εισφορές».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εθαψαν επίσημα τη λίστα Λαγκάρντ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι " στο χρονοντούλαπο των εφοριών βάζει το υπουργείο Οικονομικών τις λίστες Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου, Λιχτενστάιν, ακινήτων Λονδίνου και εμβασμάτων προς το εξωτερικό, καθώς, σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου, πρέπει να μπει μια «κόκκινη γραμμή» με το παρελθόν της φοροδιαφυγής!».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η νέα τάξη «ψαλιδίζει» Μέρκελ-Πούτιν- Ομπάμα!

Σύμφωνα με την εφημερίδα " ένα «παράξενο» σκίτσο από το 2006 σε ρόλο… οδικού χάρτη για την έλευση της Παγκόσμιας Κυβέρνησης. 17 Οκτωβρίου: Θα γραφτεί παγκόσμια ιστορία με την κατάρρευση της οικονομίας και της παγκόσμιας κυριαρχίας της Αμερικής;;;»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Κούρεμα» στους τόκους για κάρτες, καταναλωτικά

Η εφημερίδα γράφει ότι " προγράμματα διευκόλυνσης δανειοληπτών με μείωση επιτοκίων και διαγραφή τόκων που έχουν κεφαλαιοποιηθεί λόγω καθυστέρησης πληρωμών. Προϋπόθεση η προσημείωση ακινήτου και η μηνιαία καταβολή έστω και… συμβολικής δόσης για να βγουν τα δάνεια από την «κόκκινη ζώνη»

ΕΣΤΙΑ: Η μοιραία ημέρα για την Ελλάδα

Η εφημερίδα τονίζει ότι " πριν από τέσσερα ακριβώς χρόνια, στις 4 Οκτωβρίου 2009, η χώρα εισήλθε σε πορεία καταστροφής. Διενεργήθηκαν πρόωρες εκλογές στο μέσον της δεύτερης θητείας της Κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας και ο ελληνικός λαός ανέδειξε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ. Παπανδρέου».

Η ΑΥΓΗ: Πολιτικοί απατεώνες

Σύμφωνα με την εφημερίδα " ανεπανάληπτη πολιτική «κομπίνα» με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ –του και συνταγματολόγου Ευ. Βενιζέλου- για να μην αποφανθεί ποτέ η Βουλή για το «μαύρο» στην ΕΡΤ και το ίδιο να μην έρθει σε δύσκολη θέση. Για δεύτερη φορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κουκουλώνουν τη λίστα Λαγκάρντ, με ορατό τον κίνδυνο παραγραφής των αδικημάτων».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Εξάντλησαν τον Ποινικό Κώδικα!

Η εφημερίδα γράφει ότι " και εσχάτη προδοσία βλέπουν οι ανακριτές για τη Χ.Α. στο διαβιβαστικό που απέστειλαν στη Βουλή, ζητώντας την άρση της ασυλίας ηγετικών στελεχών της. Τη θεωρούν ομάδα εθνικοσοσιαλιστών (ναζιστών) με κυρίαρχο πάντοτε τον «Αρχηγό» , «κατά τα πρότυπα του Αδόλφου Χίτλερ»».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κατηγορία για κατάλυση πολιτεύματος

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι " την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Γιώργου Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα ζήτησαν χθες από τη Βουλή οι ανακριτές, επικαλούμενοι το άρθρο 134 του Π.Κ., περί κατάλυσης του πολιτεύματος, ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διεμήνυσε από το Ισραήλ ότι «θα ξεριζώσουμε τη Χρυσή Αυγή από την πολιτική ζωή του τόπου» και ότι «η δημοκρατία και ο νόμος είναι ισχυρότεροι από τον εξτρεμισμό».

Ο ΛΟΓΟΣ: Ανοίγουν στόματα για τη Χρυσή Αυγή

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η οποία διερευνάται από τους ανακριτές Στ. Γεωργουλέα και Χ. Παπακώστα. Πλέον, στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης έχουν μπει τα οικονομικά των βουλευτών της ΧΑ».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συμφωνίες για τα κέρδη του κεφαλαίου

Η εφημερίδα αναφέρει ότι " οι συμφωνίες ενεργειακής συνεργασίας, με στόχο τη δημιουργία ενεργειακού τόξου Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ, σημαίνουν συμμετοχή στους οξύτατους ανταγωνισμούς για τις πηγές Ενέργειας και τους δρόμους μεταφοράς, θέτοντας ταυτόχρονα σε κίνδυνο και τα κυριαρχικά δικαιώματα».

ΤΑ ΝΕΑ: Τέλος στα τεκμήρια για μισθωτούς- συνταξιούχους

Η εφημερίδα σημειώνει ότι " τίτλους τέλους στον εφιάλτη χιλιάδων μισθωτών και συνταξιούχων που πιάνονται αδίκως στην τσιμπίδα των τεκμηρίων, ετοιμάζεται να ρίξει το υπουργείο Οικονομικών, διατηρώντας όμως το φόβητρο σε ισχύ για τους ελεύθερους επαγγελματίες».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σε κρύπτες - κλουβιά μετέφεραν μετανάστες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Νέα κεφάλαια στο ΧΑ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι συναλλαγές ξεπέρασαν τα 150 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων πάνω από το 50% σε Εθνική, Alpha Bank και Πειραιώς. Οι Αγγλοσάξονες «επενδύουν» σε έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το 2014. Στην «πόρτα» του ΧΑ κεφάλαια 2 δις. Θετικό για 11ο μήνα το ισοζύγιο εισροών εκροών στο ΧΑ».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Εκτός των στόχων τα έσοδα και τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Η εφημερίδα τονίζει ότι " εκτός ελέγχου κινούνται έσοδα και ληξιπρόθεσμα χρέη στο οκτάμηνο Ιανουαρίου- Αυγούστου, υπονομεύοντας τηνπροσπάθεια επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!