tromaktiko: Τις ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα παρουσιάζει ο Νότης Μηταράκης στην Κίνα

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Τις ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα παρουσιάζει ο Νότης Μηταράκης στην Κίνα



Επαφές με κρατικά ταμεία αλλά και κρατικές εταιρείες της Κινάς που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα θα έχει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης στο ταξίδι που πρόκειται να πραγματοποιήσει...
στο Πεκίνο, στο διάστημα από 2 έως και 9 Νοεμβρίου.

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να παρουσιάσει τις ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά και το υπο ίδρυση Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου με σκοπό την διερεύνηση ενδιαφέροντος για κινεζική συμμετοχή στο μετοχικό του κεφάλαιο.

Στην ατζέντα της επίσκεψης στην Κίνα , που έρχεται σε συνέχεια του ταξιδιού του Πρωθυπουργού τον περασμένο Μάιο , ο υφυπουργός Ανάπτυξης θα θέσει, μεταξύ άλλων, προς την Κινεζική πλευρά, τα υφιστάμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγείς με στόχο την άρση γραφειοκρατικών εμποδίων που υπάρχουν σήμερα και δυσκολεύουν στις εμπορικές σχέσεις των δυο χωρών.

Μάλιστα στόχος είναι η επίτευξη διακρατικών συμφωνιών σε επιμέρους θέματα που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών. Ήδη το υπουργείο Ανάπτυξης για το θέμα αυτό κάλεσε το προηγούμενο διάστημα τους εμπλεκόμενους φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να επισημάνουν προβλήματα που θα πρέπει να διευθετηθούν όπως δασμολογικά και μη δασμολογικά εμπόδια, θέματα διακριτικής μεταχείρισης, τελωνειακές διαδικασίες, φυτουγειονομικές απαιτήσεις και πιστοποιητικά κτλ..

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από κινέζους την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα μετά και την ψήφιση του νόμου για παροχή άδειας παραμονής σε όσους αποκτήσουν ακίνητα στη χώρα μας. 

Μάλιστα στην Κίνα αρκετές εταιρείες διοργανώνουν φόρουμ ενημέρωσης επενδυτών και ο υφυπουργός Ανάπτυξης έχει προσκληθεί να παρουσιάσει τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Τέλος, στο πρόγραμμα του υφυπουργού θα είναι και η στοχευέμενη επίσκεψη σε δυο μικρότερες επαρχίες της Κίνας που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα μπορούσε να επιτευχθεί κλίμα συνεργασίας για ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων με την Ελλάδα όπου θα έχει σειρά συναντήσεων.

Τα Νέα
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!