tromaktiko: Σοκαρισμένος ο γάλλος πρωθυπουργός - Οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τους πάντες στην Γαλλία!

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Σοκαρισμένος ο γάλλος πρωθυπουργός - Οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τους πάντες στην Γαλλία!



Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό δήλωσε στην Κοπεγχάγη πως είναι "σοκαρισμένος" από την αμερικανική κατασκοπεία και ζήτησε...
από τις ΗΠΑ να δώσουν "σαφείς απαντήσεις" σχετικά με τις πρακτικές αυτές.

"Είμαι βαθιά σοκαρισμένος (...). Είναι απίθανο μια χώρα σύμμαχος, όπως οι ΗΠΑ, να μπορεί σε τέτοιο σημείο να κατασκοπεύει ιδιωτικές επικονωνίες που δεν έχουν καμιά στρατηγική δικαιολογία, καμιά δικαιολογία εθνικής άμυνας", δήλωσε ο Ερό προς τους δημοσιογράφους, ζητώντας από τις ΗΠΑ "να δώσουν σαφείς απαντήσεις για τους λόγους για τους οποίους χρησιμοποιήθηκαν οι πρακτικές αυτές και κυρίως να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις διαφάνειας ώστε (οι πρακτικές αυτές) να πάρουν τέλος".

"Πρόκειται για την ίδια τη βάση της εμπιστοσύνης ανάμεσά μας", επέμεινε ο γάλλος πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να απευθυνθεί στον ίδιο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο Ερό απάντησε: "Αφήνω στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τη φροντίδα να λάβει τα μέτρα που επιβάλλονται, αλλά είναι πρόδηλο ότι επιβάλλονται πρωτοβουλίες και θα αναληφθούν".


Η εφημερίδα "Λε Μοντ" υποστήριξε στον ιστότοπό της πως η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) είχε πραγματοποιήσει 70,3 εκατ. υποκλοπές τηλεφωνικών δεδομένων Γάλλων σε μια περίοδο 30 ημερών, από τις 10 Δεκεμβρίου 2012 ως τις 8 Ιανουαρίου 2013.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!