tromaktiko: Κυρίαρχος της πόλης

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Κυρίαρχος της πόλης



Αυτή την εποχή που όλα δοκιμάζονται, οι διαχρονικές αξίες έχουν περισσότερες πιθανότητες να μην απολέσουν την ισχύ τους.
Ένα καλό παράδειγμα πίστης στην ιδέα της αυτοκίνησης είναι η Mitsubishi. Η ιαπωνική φίρμα ποτέ δεν υποσχέθηκε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Παραμένει μια αξιόλογη μάρκα χαμηλών τόνων, με προϊόντα τα οποία υπηρετούν τον κάτοχο τους μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο. Και το σημαντικότερο, την ώρα του τελικού λογαριασμού δεν μετανιώνεις για την επιλογή σου.

Ένα ακόμη δείγμα αυτής της θέσης για την αυτοκίνηση είναι το ολοκαίνουργιο Mitsubishi Space Star, που το οδήγησα για λίγες ώρες κατά την διάρκεια της παρουσίασης στην Ελλάδα. Το μικρό ιαπωνικό αυτοκίνητο είναι ταγμένο στις ανάγκες του αστικού περιβάλλοντος. Δεν θα αρνηθεί να σε πάει μια εκδρομή αλλά το κύριο πεδίο δράσης του είναι οι στενοί δρόμοι της πόλης. Ευέλικτο με 4,6 μ. κύκλο στροφής και ετοιμοπόλεμο μόλις πάρει μπροστά ο τρικύλινδρος κινητήρας 1.200 κ.εκ. Η ισχύς των 80 ίππων και τα 10,8 χλγμ. ροπής συνθέτουν ένα καλό μίγμα για απρόσκοπτη κίνηση σε σβέλτους ρυθμούς.

Το τεστ επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 11,7’’ και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 180 χλμ./ώρα. Συνδυάζεται με 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και αργότερα ίσως να εισαχθεί και με αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT.

Ελαφρύ και οικολογικό

Στη μάχη για τον περιορισμό της κατανάλωσης και των ρύπων καθοριστικό ρόλο έπαιξαν, το μειωμένο βάρος 845 κιλά(περίπου 120 κιλά ελαφρύτερο από το απερχόμενο Colt), ο χαμηλός συντελεστής αεροδυναμικής Cd 0.27 και το πλήρες πακέτο χαμηλών περιβαλλοντικών επιπτώσεων ClearTec.

Το τελευταίο περιλαμβάνει, Auto Stop & Go, Intelligent Battery Sensor, υψηλής απόδοσης εναλλάκτη, σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης, ελαστικά με χαμηλό συντελεστή τριβής 165/65R14 και ένδειξη Eco Drive Assist.

Η μέση εργοστασιακή κατανάλωση των 4,3 λιτρων/100χλμ. και τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας(100γραμ. CO2 /χλμ. ) μειώνουν σημαντικά το ετήσιο κόστος χρήσης.

Προσφέρει άνετους χώρους για τέσσερις επιβάτες και 235 λίτρα αποθηκευτικό χώρο.

Διατίθεται μόνο μια έκδοση με πλήρη εξοπλισμό προς 10.990 ευρώ. Το κατέταξα στις πρώτες θέσεις της λίστας με τις καλύτερες προτάσεις της αγοράς.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!