tromaktiko: Πάτρα: Αθωώθηκαν και σε δεύτερο βαθμό δύο αδέλφια που κατηγορούνται για εμπρησμό στο κατάστημά τους

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Πάτρα: Αθωώθηκαν και σε δεύτερο βαθμό δύο αδέλφια που κατηγορούνται για εμπρησμό στο κατάστημά τους



Αθώοι με ψήφους 6-1 κρίθηκαν και πάλι τα δύο αδέλφια που κατηγορήθηκαν για εμπρησμό από πρόθεση στο κατάστημα βίντεοκλαμπ που διατηρούσαν... στην περιοχή της Οβρυάς Πατρών, απόφαση η οποία εκδόθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών.

Το περιστατικό συνέβη στις 29 Οκτωβρίου 2005, οπότε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα δύο αδέλφια φέρονται να έβαλαν φωτιά στο βιντεοκλάμπ που διατηρούσαν για να πάρουν αποζημίωση 150.000 ευρώ από την ασφαλιστική εταιρεία.

Συγκεκριμένα φέρονταν να έριξαν οινόπνευμα σε διαφημιστικά φυλλάδια και στη συνέχεια να έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς η επιχείρησή τους, να προκληθούν ζημιές σε γειτονική επιχείρηση και να κινδυνεύσουν ξένες ιδιοκτησίες.

Όπως αναφέρθηκε, στο κατηγορητήριο θεωρούντο πως έβαλαν οι ίδιοι τη φωτιά γιατί είχαν κάνει συμφωνία με ασφαλιστική εταιρεία για κάλυψη ζημίας έως 150.000 ευρώ. Ωστόσο, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία οι κατηγορούμενοι ουδέποτε αποζημιώθηκαν από την ασφαλιστική εταιρεία.

Οι δύο κατηγορούμενοι από την πρώτη στιγμή δήλωναν πως ήταν αθώοι και πως δεν είχαν κανέναν λόγο να διαπράξουν μία τέτοια πράξη.

Πρωτόδικα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου τους είχε καθ πάλι αθωώσει με ψήφους 4-3. Σε βάρος, όμως, της αθωωτικής απόφασης άσκησε έφεση ο Εισαγγελέας Εφετών Πατρών.
patrastimes.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!