Το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 χαρακτηρίζεται από μέτρα υπερφορολόγησης, οι διαρροές για... τη νέα φορολογία ακινήτων (και αγροτεμαχίων) απειλούν, ως συνήθως, τους συνεπείς, πλην αδύναμους, ήδη, φορολογούμενους, η εντός επταμήνου υποχρέωση εξόφλησης του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011, 2012, 2013, μαρτυρά άγνοια της πραγματικής φορολογικής ικανότητας των εντίμων και συνεπών στις υποχρεώσεις τους πολιτών.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός Οικονομικών
α) Σε ποιο σημείο βρίσκεται και τι απέδωσε ως τώρα ο από έτους, σχεδόν, διενεργούμενος έλεγχος των 22.000 φορολογουμένων, που έσπευσαν να μεταφέρουν τεράστια εμβάσματα, συμποσούμενα σε δεκάδες δις ευρώ στο εξωτερικό κατά την περίοδο 2008-2011, καθώς, επίσης, για τους περιλαμβανόμενους στη «λίστα Λαγκάρντ» ή άλλους φορολογούμενους μεγάλης κλίμακας, που φέρονται να μετέφεραν μεγάλα ποσά για αγορές ακινήτων στο Λονδίνο ή σε τράπεζες στο Λιχτενστάιν και άλλους φορολογικούς «παραδείσους».
β) Η Ομοσπονδία προσωπικού των Δ.Ο.Υ., φέρεται να καταγγέλλει ότι ελάχιστοι υπάλληλοι ασχολούνται με το έργο αυτό, ενώ πρόκειται για προφανή και τεράστια φοροδιαφυγή πολλών δις €. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦOΜΕΠ) στερείται επαρκούς αριθμού υπαλλήλων κατάλληλων να διεκπεραιώσουν το τόσο σημαντικό αυτό έργο, ενώ ο Γ.Γ. Εσόδων κ. Θεοχάρης, από τον οποίο ζητούνται «ενισχύσεις», εξαγγέλλει , αντιθέτως, επερχόμενες ….απολύσεις!
Γεννάται, ευλόγως, το ερώτημα, μήπως υπάρχουν εγγενείς δυσκολίες που αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα και επιχειρήσεις.
Παρακαλείται, λοιπόν, ο κ. υπουργός Οικονομικών
να ενημερώσει τη Βουλή επί των ανωτέρω με συγκεκριμένα στοιχεία.
Αθήνα, 08/10/2013
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ