tromaktiko: Κατερίνη: Οδηγούν οκταμελή οικογένεια αστυνομικού σε πλήρη καταστροφή

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Κατερίνη: Οδηγούν οκταμελή οικογένεια αστυνομικού σε πλήρη καταστροφή



Έτσι οδηγούν τους ανθρώπους στην απόγνωση και στην καταστροφή, όπως θα διαβάσετε στην δραματική περιπέτεια ενός αστυνομικού πολύτεκνου πατέρα με έξι παιδιά που η αρμόδια κρατική υπηρεσία με νομικά αβάσιμες, αναιτιολόγητες και γραφειοκρατικά αρτηριοσκληρωτικές ενέργειες, όπως υποστηρίζει...
ο ίδιος στην αναφορά του, τον έφερε στη δεινή θέση να βρίσκεται απολυμένος από την υπηρεσία του χωρίς εισοδήματα και ως πολύτεκνος πατέρας ανήλικων παιδιών να αδυνατεί να καλύψει τις σοβαρότατες οικογενειακές του υποχρεώσεις.

Κατέθεσε αίτηση συνταξιοδότησης, πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις του νόμου καιξαφνικά βρέθηκε χωρίς εισόδημα, αφού εδώ και έντεκα μήνες δεν λαμβάνει μισθό, έχοντας οκταμελή οικογένεια, με πέντε ανήλικα παιδιά και μια κόρη που σπουδάζεικαι η οποία αναγκάσθηκε μετά από αυτή την οδυνηρή εξέλιξη να ξενοικιάσει το σπίτιτης και να περιμένει μέχρι τα Χριστούγεννα, αν θα την πάρουν στην φοιτητική εστία για να μείνει εκεί.
Η οικογένεια που διαμένει στην Κατερίνη, με όλα αυτά που βιώνει τον τελευταίο καιρό, αδυνατεί να πληρώσει τώρα τις δόσεις του δανείου του σπιτιού με αποτέλεσμα το ακίνητο να κινδυνεύει με κατάσχεση.

Απίστευτα όλα αυτά που συμβαίνουν σε αυτόν τον άνθρωπο που όπως τονίζει οι ίδιοι που τον παρότρυναν να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμα του για συνταξιοδότηση, δηλαδή το ίδιο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους γνωμοδότησε αναιτιολόγητα την απόριψη του από αυτό το δικαίωμα. 

Όταν πήγε να ζητήσει εξηγήσεις ο αρμόδιος του είπε ότι τώρα έχεις δύο επιλογές : ή να επιστρέψεις στην υπηρεσία σου ή να κινηθείς νομικά...

Τώρα αν επιστρέψει στην υπηρεσία του θα χάσει τους μισθούς ενός έτους και θα βγει στη σύνταξη στα 67 και αν στραφεί δικαστικά σε όσους ευθύνονται για όλα αυτά, πάλι θα υποστεί τις συνέπειες των χρονοβόρων δικαστικών καταστάσεων και έχοντας εξαντληθεί οικονομικά δεν μπορεί να ανταπεξελθει στις βαρύτατες οικονομικές του υποχρεώσεις, αφού συν όλα τα άλλα του βγάλαν ότι χρωστάει και από πάνω 7.500ευρώ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ


Ο αστυνομικός Βασίλης Θεοχάρης αναφέρει για το ιστορικό της υπόθεσης: "Υπηρέτησα με συνέπεια και ζήλο στις τάξεις της ΕΛΑΣ από το χρόνο της κατάταξης μου στις 28 Ιουνίου του 1993 μέχρι και το χρόνο της απόλυσης μου στις 8 Δεκεμβρίου του 2012 εν όψει αίτησης μου για συνταξιοδότηση.

Παράλληλα πρέπει να αναφέρω ότι έχοντας γεννηθεί στις 21 Απριλίου του 1968 είμαι έγγαμος και πατέρας έξι τέκνων, εκ των οποίων το πέντε είναι ανήλικα, και το πέμπτο, η κόρη μου είναι σπουδάστρια. Μετά το τέλος του 2012 και έχοντας εντός του έτους προσμετρούμενο και του χρόνου της στρατιωτικής μου θητείας συμπληρώσει συντάξιμη θητεία που υπερέβαινε τα είκοσι έτη (είκοσι έτη συν δύο μήνες και τρεις μέρες) υπέβαλα αίτηση συνταξιοδότησης, έχοντας όπως προανέφερα και όπως απαιτείται, απολυθεί από την υπηρεσία μου. Κατά το χρόνο της απόλυσης μου έφερα το βαθμό του Αρχιφύλακα Β' και μετά από αυτή έλαβα το βαθμό του Ανθυπαστυνόμου.

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσω ότι προ της υπηρεσίας μου και της συνακόλουθης αίτησης μου να συνταξιοδοτηθώ, επικοινώνησα για να επιβεβαιώσω το σχετικό συνταξιοδοτικό μου δικαίωμα, με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Δ.νση Συντάξεων) όπου συζητώντας με περισσότερους του ενός αρμοδίους υπαλλήλους και παραθέτοντας τις προϋποθέσεις που συνέτρεχαν στο πρόσωπο μου, καθώς και την πρόθεση μου να υποβάλλων αίτηση συνταξιοδότησης, έλαβα από όλους τη ρητή διαβεβαίωση ότι έχω όλες τις προϋποθέσεις και ως εκ τούτου απολύτως νόμιμο και ώριμο συνταξιοδοτικό δικαίωμα, με παρότρυναν δε να υποβάλω άμεσα την αίτηση συνταξιοδότησης.

Στα πλαίσια των ανωτέρω δεδομένων, δηλαδή της ύπαρξης στο πρόσωπο μου των νομίμων προϋποθέσεων συνταξιοδότησης μου και της επιβεβαίωσης αυτών από την αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, υπέβαλα την σχετική αίτηση μου, περίμενα δε με βεβαιότητα την έγκριση αυτής.

Προ ολίγων ημερών όμως επικοινώνησε μαζί μου υπάλληλος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος μου ανακοίνωσε ότι δεν ΄έχει γίνει δεκτή η αίτηση μου από το Γενικό Λογιστήριο. Σε άμεση επικοινωνία μου με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όταν ανέφερα ότι έχω όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, παραθέτοντας μάλιστα τις σχετικές ισχύουσες διατάξεις καθώς και το γεγονός ότι αυτό είχε προηγουμένως πιστοποιηθεί από την υπηρεσία αυτή, μου αναφέρθηκε απλώς, μη μπορώντας κανείς να αντιλέξει κάτι σε νομικό ή ουσιαστικό επίπεδο, ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή η αίτηση μου "διότι δε δέχεται αυτή το σύστημα" υπονοώντας προφανώς το μηχανογραφικό σύστημα της υπηρεσίας.

Εν ΄'οψει της ανωτέρω εξέλιξης γίνεται προφανές ότι έχω περιέλθει σε δεινή θέση, αφού βρίσκομαι σήμερα απολυμένος από την υπηρεσία μου, χωρίς εισοδήματα και ως πολύτεκνος πατέρας ανηλίκων παιδιών με σοβαρότατες οικογενειακές υποχρεώσεις που αδυνατώ να καλύψω.

Μάλιστα αυτό συμβαίνει ανυπαίτια εκ μέρους και α΄δικα, αφού στην πραγματικότητα συγκεντρώνω τις νόμιμες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, η δε στάση του Γενικού Λογιστηρίου είναι αναιτιολόγητη, νομικά αβάσιμη και γραφειοκρατικά αρτηριοσκληρωτική".

Παρακάτω παρατίθενται έγγραφα που αποδεικνύουν το νόμιμο δικαίωμα του στη συνταξιοδότηση



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!