tromaktiko: Κολομβία: Ο στρατός σκότωσε σε μάχες τρεις αντάρτες FARC

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Κολομβία: Ο στρατός σκότωσε σε μάχες τρεις αντάρτες FARC



Ο στρατός της Κολομβίας σκότωσε τρεις αντάρτες της ομάδας FARC και δύο μέλη ακροδεξιών παραστρατιωτικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια συγκρούσεων την Τρίτη.

Δύο άνδρες και μια γυναίκα που προσδιορίζονται ως μέλη της αριστερής ομάδας Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) σκοτώθηκαν τη Δευτέρα στην περιοχή Τιεράλτα 200 χιλιόμετρα βόρεια του Μεντεγίν ανακοίνωσε ο στρατός. Δύο μέλη της δεξιάς παραστρατιωτικής ομάδας "Los Rastrojos" σκοτώθηκαν από στρατιώτες και τρεις άλλοι συνελήφθησαν στην περιοχή Αντίκουα έγινε επίσης γνωστό από τις κολομβιανές ένοπλες δυνάμεις.

Η κατάπαυση του πυρός με τους αντάρτες FARC έχει «αόριστη» διάρκεια παρά τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση που διεξάγονται από τον περασμένο Νοέμβριο για να δοθεί τέλος σε μια σύγκρουση που έχει συγκλονίσει την Κολομβία για περισσότερο από μισό αιώνα.

Στα τέλη Αυγούστου, η οργάνωση FARC απέρριψε την πρόταση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με μια συμφωνία ειρήνης τον Μάρτιο ή τον Μάιο του 2014. Οι αντάρτες σκότωσαν 16 μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Κολομβίας τον Αύγουστο, καθώς η FARC ανέστειλε τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Αβάνα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!