tromaktiko: Εμπειρία ζωής το «δείπνο στο σκοτάδι» στην Τρίπολη [video]

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Εμπειρία ζωής το «δείπνο στο σκοτάδι» στην Τρίπολη [video]



Μια πολύ συγκινητική βραδιά με μεγάλη συμμετοχή κόσμου (σχεδόν 200 άτομα) εκτυλίχθηκε στην Τρίπολη, στο Τουριστικό περίπτερο Άλσους Αγίου Γεωργίου, ένα δείπνο διαφορετικό από όλα τα άλλα, το...
«Δείπνο στο σκοτάδι»!

Μέσα με μια σκοτεινή αίθουσα, οι παρευρισκόμενοι σερβιρίστηκαν, έφαγαν, ήπιαν και διασκέδασαν, κάνοντας δηλαδή απλά πράγματα της καθημερινότητας και παράλληλα μπήκαν για λίγη ώρα στη θέση των ανθρώπων που έχουν προβλήματα όρασης.

Συντονιστής και εμπνευστής της όλης ιδέας ήταν ο εκ’ γενετής τυφλός Βαγγέλης Αυγουλάς.

Τη διοργάνωση στήριξε το κέντρο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης «Αμάλθεια», το οποίο στην είσοδο του κέντρου είχε έκθεση με τα χειροποίητα προϊόντα που κατασκευάζουν τα άτομα που στηρίζει το κέντρο. Τα έσοδα αυτού του δείπνου θα δοθούν για τη στήριξη του έργου της «Αμάλθειας».

Στη βραδιά συμμετείχαν και άτομα με προβλήματα όρασης, τα οποία τραγούδησαν, βοήθησαν στην προετοιμασία του φαγητού καθώς και εκπαιδευμένοι εθελοντές που σέρβιραν τους θαμώνες.

Μετά τις 12 το βράδυ ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακή δημοτική μουσική, όπου γνωστοί καλλιτέχνες έπαιξαν και τραγούδησαν αφιλοκερδώς.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!