tromaktiko: Όλες οι τραγικές λεπτομέρειες του πνιγμού των 12 μεταναστών!

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Όλες οι τραγικές λεπτομέρειες του πνιγμού των 12 μεταναστών!



Σε υγρό τάφο μετατράπηκε για 12 άτυχους αλλοδαπούς, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, η θαλάσσια περιοχή της Παλαίρου, απέναντι από τη Λευκάδα. Τους μετέφεραν εκεί μ’ ένα...
φορτηγό όχημα κλειστού τύπου. Τους επιβίβασαν σε κλεμμένο σκάφος, το οποίο, όμως, δεν άντεξε το φορτίο, ήταν και άλλοι 15, που διασώθηκαν, και βούλιαξε. Λιμενικοί και αστυνομικοί έχουν ήδη λάβει καταθέσεις από τους μετανάστες, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στον εντοπισμό των διακινητών.

Με βάση τις καταθέσεις, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τρία άτομα, έναν Έλληνα και δύο αλλοδαπούς, που φέρονται να εμπλέκονται στην διακίνηση των μεταναστών, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει εμπλοκή και άλλων ατόμων.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
«Μετά τη Λαμπεντούζα, η Λευκάδα. Τα συνεχή ναυάγια πλοιαρίων που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες συνιστούν ντροπή για την Ευρώπη συνολικά, και κάθε μία χώρα ξεχωριστά -της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Τα ναυάγια δεν μπορούν να θεωρηθούν απλά ατυχήματα, από τη στιγμή που επαναλαμβάνονται συνεχώς. Αποτελούν τα αποτελέσματα μιας πολιτικής που δεν σταματάει να δημιουργεί ανθρώπινο πόνο. Από τη μια μεριά χώρες όπως η Συρία ή η Παλαιστίνη (από όπου κατάγονταν οι ναυαγοί της Λευκάδας) καταστρέφονται, με την ανοχή ή τη συνενοχή της Ευρώπης. Από την άλλη, η Ευρώπη επιδίδεται σε θανάσιμη καταδίωξη των θυμάτων της καταστροφής, όταν αυτά αναζητούν ασφαλές καταφύγιο», συνεχίζει ανακοίνωση. «Ως εδώ! Η Μεσόγειος πρέπει να πάψει να είναι θάλασσα θανάτου. Χρειαζόμαστε επειγόντως να στηριχθούν οικονομικά και πολιτικά οι χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Χρειαζόμαστε επειγόντως άλλη προσέγγιση του μεταναστευτικού, ώστε να σταματήσουν οι πρόσφυγες να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες», καταλήγει. 

ΚΚΕ: Να μη γίνει η Μεσόγειος θάλασσα νεκρών μεταναστών

«Οι νεκροί μετανάστες - ανάμεσά τους και μικρά παιδιά - ανοιχτά της Λευκάδας, έρχονται να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των ξεκληρισμένων, θυμάτων της φτώχειας, των αντιδραστικών καθεστώτων και των ιμπεριαλιστικών πολέμων που βρίσκουν τραγικό θάνατο στην προσπάθεια αναζήτησης μιας καλύτερης ζωής» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Υπογραμμίζει ότι «το τραγικό ναυάγιο επιβεβαιώνει ότι, όσα μέτρα καταστολής και αν αποφασίσει και προωθήσει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, αυτά δεν αποτρέπουν τα μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα, θα αυξάνουν τους θανάτους των απελπισμένων και τις τιμές του δουλεμπορίου». «Η προοπτική βρίσκεται στον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών ενάντια στις απάνθρωπες πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ», σημειώνει. Και καταλήγει: «Κανένας λαός να μη δεχτεί η Μεσόγειος να γίνει θάλασσα νεκρών μεταναστών και προσφύγων. Χρειάζεται ενιαία πάλη για τη νομιμοποίηση όσων μεταναστών ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτών που ζουν πολλά χρόνια. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα ενάντια στο Δουβλίνο ΙΙ και τη Συνθήκη Σέγκεν σε όσους επιθυμούν να εγκατασταθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Να δοθεί άσυλο με δίκαιες και γρήγορες διαδικασίες στους πρόσφυγες, θύματα των πολέμων και των αντιδραστικών καθεστώτων».
katoci.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!