tromaktiko: Πάνω από 225.000 αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης μέσα σε δύο εβδομάδες

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Πάνω από 225.000 αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης μέσα σε δύο εβδομάδες



Σε διάστημα δύο εβδομάδων η ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων έχει δεχτεί περισσότερες από 225.000 αιτήσεις για... χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, χωρίς όμως να καταβληθούν στους δικαιούχους οι προκαταβολές, οι οποίες σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών θα χορηγούνταν άμεσα. Μέχρι πρότινος, 220.000 πολίτες είχαν υποβάλει αιτήσεις, εκ των οποίων οι 30.000 απορρίφθηκαν, ενώ οι υπόλοιπες εγκρίθηκαν.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που δεν ευνοούν τις παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης, το γεγονός ότι περίπου ένας στους τρεις δικαιούχους (οι συνολικοί δικαιούχοι υπολογίζονται σε 580.000) έχει ήδη υποβάλει αίτηση για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης αξιολογείται θετικά από αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Εκτιμάται πως φέτος θα είναι τελικά περισσότεροι οι καταναλωτές πετρελαίου οι οποίοι θα λάβουν το επίδομα μετά την περυσινή παταγώδη αποτυχία, όταν από τα 280 εκατ. ευρώ τα οποία ήταν εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό δόθηκαν μόλις 80 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι κάτω από 90 λεπτά ανά λίτρο πετρελαίου θα πληρώσουν οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης καθώς η επιδότηση ανέρχεται στα 35 λεπτά.

Όσον αφορά τις προκαταβολές, πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι θα αρχίσουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων «τις επόμενες ημέρες» ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση το σύνολο του επιδόματος καταβάλλεται «εντός 20 ημερών από την υποβολή της αίτησης».
koolnews
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!