tromaktiko: Επικύρηξαν με 26.000 δολάρια, όσους σκοτώνουν κόκκινους λύκους

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Επικύρηξαν με 26.000 δολάρια, όσους σκοτώνουν κόκκινους λύκους



Αμοιβή ύψους 26.000 δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη αυτών που θανάτωσαν άμεσα απειλούμενους...
κόκκινους λύκους, στη Βόρεια Καρολίνα, ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν οι αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές.

Ο πληθυσμός πιστεύεται ότι αριθμεί λιγότερα από 100 ζώα. Έξι θάνατοι σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα έχουν οδηγήσει ακόμη πιο κοντά στον αφανισμό τον κόκκινο λύκο, ο οποίος προστατεύεται από τον αμερικανικό Νόμο Απειλούμενων Ειδών. Βάσει αυτού, η θανάτωση του ζώου συνιστά εγκληματική ενέργεια, η οποία επισύρει ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους, καθώς και πρόστιμο ύψους 100.000 δολαρίων.

Από τις αρχές του 2013, τουλάχιστον 14 κόκκινοι λύκοι έχουν βρεθεί νεκροί. Τρεις χτυπήθηκαν από αυτοκίνητα, ενώ από τους υπόλοιπους 11 οι εννέα έφεραν σημάδια από σφαίρες. Όλοι τους φορούσαν ειδικά κολάρα εντοπισμού, όμως σε μία περίπτωση οι αρχές το βρήκαν κομμένο δίπλα στο νεκρό ζώο.

Εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αλιείας και άγριας ζωής έκανε λόγο για «ασύλληπτη τραγωδία, καθώς όταν χάνουμε ένα ζώο, αυτό προφανώς έχει επιπτώσεις σε έναν τόσο μικρό πληθυσμό». Όπως ο ίδιος εξήγησε, δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι οι εναπομείναντες λύκοι θα τα καταφέρουν, αφού υπάρχουν μόλις 13 ζευγάρια που μπορούν να αναπαραχθούν.

Περιβαλλοντικές οργανώσεις πάντως εκτιμούν ότι κυνηγοί σκότωσαν ορισμένους από τους απειλούμενους λύκους θεωρώντας ότι επρόκειτο για κογιότ, το κυνήγι των οποίων επετράπη πρόσφατα στην προστατευόμενη περιοχή της ανατολικής Βόρειας Καρολίνας, όπου ζουν όλοι οι κόκκινοι λύκοι.

karfitsa.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!