tromaktiko: Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σ. Αρναουτάκης υπέγραψε σύμβαση 2,6 εκ. ευρώ για βιολογικό στην περιοχή Χανίων-Κολυμβαρίου

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σ. Αρναουτάκης υπέγραψε σύμβαση 2,6 εκ. ευρώ για βιολογικό στην περιοχή Χανίων-Κολυμβαρίου



Την σύμβαση του έργου «Συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση λυμάτων περιοχής Χανίων-Κολυμβαρίου, κόλπου Χανίων» με προϋπολογισμό 2.600.000 ευρώ, υπέγραψε σήμερα στα Χανιά ο Περιφερειάρχης Κρήτης... Σταύρος Αρναουτάκης παρουσία του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Προέδρου του ΟΑΚ (Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης) Γιώργου Δεικτάκη, του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης για θέματα Περιβάλλοντος Νίκου Καλογερή, του δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, του γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστα Γύπαρη, του Προέδρου της ΔΕΥΑΒΑ Γιάννη Σταματάκη, και υπηρεσιακών παραγόντων.

Το σημαντικό αυτό περιβαλλοντικό έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 και όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης «πρόκειται για ένα ζωτικής σημασίας έργο-παρέμβαση που προστατεύει το περιβάλλον, την δημόσια υγεία και αναβαθμίζει την καθημερινότητα του πολίτη». Παράλληλα ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι «προγραμματίζουμε ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 την υλοποίηση και νέων περιβαλλοντικών έργων. Προτεραιότητα άλλωστε της Περιφερειακής αρχής είναι να υλοποιούνται έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

Ο κ. Αρναουτάκης επίσης συνεχάρη δημόσια το δήμαρχο Πλατανιά και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΒΑ για τον σχεδιασμό και την ολοκλήρωση της μελέτης στο συγκεκριμένο έργο.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πλατανιά ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που έχει να κάνει με μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντική παρέμβαση σε όλο το παραλιακό μέτωπο και προχωρά στην ενδοχώρα.

Στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης παρουσίασε τα κοινωνικά προγράμματα ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ-χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ- που θα υλοποιηθούν άμεσα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, για την αντιμετώπιση της ανεργίας. «Είναι προγράμματα που θα δημιουργήσουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, και ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου θα επιδιώξουμε τα κονδύλια αυτά να τα διαχειρίζεται η Περιφέρεια, που γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες του τόπου και όχι το Υπουργείο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης κατά την παρουσίαση των προγραμμάτων ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ παρουσία του προέδρου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνη και εκπροσώπων φορέων και υπηρεσιών.

Τέλος ο Περιφερειάρχης Κρήτης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων αλλά και με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Πλατανιά.






     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!