που μπήκαν σε διαθεσιμότητα τελικά επανασυστήθηκαν μόνο 130 θέσεις. Αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται καθημερινά ασθενείς και εργαζόμενοι οι οποίοι μέσα στην εξάντλησή τους αναζητούν τρόπους να εξυπηρετήσουν τους αρρώστους.
«Τμήματα Υπηρεσιών όπως της Διοικητικής (οικονομικό - γραφείο προσωπικού,) της Τεχνικής, κλπ, συνολικά έχουν απαξιωθεί. Μάλλον πλησιάζει ο καιρός να δοθούν φιλέτα στους ιδιώτες. Νοσηλευτικά τμήματα υπολειτουργούν, εργαζόμενοι σφαδάζουν για να τα βγάλουν πέρα σε καθημερινή βάση. Χιλιάδες τα χρωστούμενα ρεπό, κανόνας οι διπλοβάρδιες και η εργασία σε 6ήμερη βάση, απόλυτη μοναξιά στις βάρδιες των νοσηλευτών, τεχνικών, με την επικινδυνότητα να χτυπάει κόκκινο και να απειλεί σαν καρμανιόλα πάνω από τα κεφάλια μας» περιγράφουν με γλαφυρό τρόπο οι εργαζόμενοι σε Σισμανόγλειο και Αμαλία Φλέμινγκ.
Γι αυτό και ζητούν να υπάρξει πλήρης λειτουργία του Αμ. Φλέμινγκ όπως και κάθε «συγχωνευμένου» νοσοκομείου «για να μη χαθεί κανένα κρεβάτι από τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό».
Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι στο τέλος η κυβέρνηση θα βάλει λουκέτο στο Αμαλία Φλέμινγκ γι αυτό και το υποβαθμίζει σταδιακά: «Πολιτική πρόθεση του Υπ. Υγείας και της 1ης Υπε είναι να συνεχίσει να λειτουργεί το Αμ. Φλέμινγκ συνειδητά με αλλοπρόσαλλο τρόπο, με απώτερο στόχο την πλήρη υποβάθμιση και το κλείσιμο του».
Όπως περιγράφουν: «Ενώ έχουν «φύγει» 300 εργαζόμενοι, το στελεχώνουν με μετακινήσεις προσωπικού από «διαθέσιμο» προσωπικό της 1ης Υγειονομικής περιφέρειας, από το Σισμανόγλειο, τα Κέντρα υγείας Σπάτων και Νέας Μάκρης, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας τόσο στο Σισμανόγλειο όσο και στα Κέντρα Υγείας».