tromaktiko: Σπίτια - εστίες μόλυνσης στην Ευξεινούπολη

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Σπίτια - εστίες μόλυνσης στην Ευξεινούπολη



Αντιδράσεις από κατοίκους της Ευξεινούπολης, που έχουν καλέσει το Υγειονομικό και ετοιμάζονται για μηνύσεις. Σπίτια - εστίες μόλυνσης στην Ευξεινούπολη Αλμυρού έχουν κινητοποιήσει μεγάλη μερίδα κατοίκων της περιοχής. Επισκέψεις των ίδιων των κατοίκων στα σπίτια που κατοικούνται από αλλοδαπούς αθίγγανους και έλεγχοι από το Υγειονομικό, έχουν διορθώσει κάπως την κατάσταση, δεν έχουν όμως εξαλείψει πλήρως το φαινόμενο. Οι κάτοικοι στρέφονται πλέον εναντίον των ιδιοκτητών, τους οποίους προειδοποιούν με μηνύσεις, εάν δεν φροντίσουν για την υγιεινή των σπιτιών που νοικιάζουν αλλοδαποί.

Η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού αθιγγάνων από τη Βουλγαρία στην περιοχή της Ευξεινούπολης Αλμυρού, φαίνεται να δημιουργεί τα τελευταία χρόνια προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής.

Οπως έγινε γνωστό, οι αλλοδαποί που κατέφθασαν μαζικά στην περιοχή ως οικονομικοί μετανάστες, νοίκιασαν παλιά σπίτια για να εξασφαλίσουν την απαραίτητη στέγη. Όμως οι περιορισμένες οικονομικές τους δυνατότητες, είχαν ως αποτέλεσμα, τη συγκατοίκηση πολλών ατόμων κάτω από την ίδια στέγη και μάλιστα σε περιορισμένους χώρους.

Σύμφωνα με κατοίκους, οι συνθήκες διαβίωσής τους είναι άθλιες. Δεν τηρούνται ούτε καν οι βασικοί κανόνες υγιεινής, με αποτέλεσμα γείτονες να διαμαρτύρονται τόσο για την εικόνα που παρουσιάζουν τα σπίτια όπου κατοικούν οι αλλοδαποί όσο και για τη δυσοσμία.

Αρκετές φορές στο παρελθόν οι ίδιοι οι κάτοικοι έχουν πάρει πρωτοβουλία και έχουν επισκεφθεί τα σπίτια, ζητώντας από τους ενοίκους να τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής. Έχουν δε ενημερώσει και τους ιδιοκτήτες των σπιτιών να είναι προσεκτικοί πού νοικιάζουν τα σπίτια τους, από τη στιγμή που οι δικές τους επιλογές έχουν αντίκτυπο στην καθημερινότητά τους.

Τρεις φορές στο παρελθόν τα ενοικιαζόμενα από αλλοδαπούς σπίτια έχει επισκεφθεί και το Υγειονομικό.

Το πρόβλημα έχει περιοριστεί σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ευξεινούπολης, Αλέκο Καραμπάση, πλην όμως δεν έχει εξαλειφθεί.

Περίπου τέσσερα σπίτια στην περιοχή εξακολουθούν να συνιστούν εστίες μόλυνσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία και κυρίως την υγεία των μικρών παιδιών του χωριού.

Η υπομονή των κατοίκων της Ευξεινούπολης, φαίνεται να εξαντλείται και τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν για τους ιδιοκτήτες που νοικιάζουν τα σπίτια τους σε μεγάλο αριθμό αλλοδαπών που συγκατοικεί κάτω από το ίδιο κεραμίδι.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμπάση, οι κάτοικοι σε συνεργασία πάντα με το Δήμο Αλμυρού, την Αστυνομία και την Υγειονομική Υπηρεσία, θα προχωρήσουν στις απαραίτητες κινήσεις, προκειμένου να εξαλειφθούν και οι τελευταίες εστίες μόλυνσης στο χωριό.

«Εάν μέσα στο Νοέμβριο το πρόβλημα δεν λυθεί, θα προχωρήσουμε στην κατάθεση μηνύσεων εναντίον των ιδιοκτητών», ανέφερε ο κ. Καραμπάσης.

almyrosinfo.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!