tromaktiko: Φιλιππίνες; Δε... βαριέσαι(!)

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Φιλιππίνες; Δε... βαριέσαι(!)



του Θανάση Νικολαΐδη 
ΕΒΡΕΞΕ και…τρομάξαμε. Κάποιοι απελπίστηκαν. Με το μαγαζί τους βουτηγμένο στο νερό, και είναι η αρχή. Με τον χειμώνα να’ ρχεται πιο «βάρβαρος» στην ανοχύρωτη πόλη... και την Πυροσβεστική να μην προλαβαίνει ν’ αδειάσει τα νερά.

ΤΑ ίδια, λοιπόν, «ετήσια» και τακτικά, με τον πολίτη θύμα και θύτη των ακραίων φυσικών φαινομένων κι ας είναι συνήθη και φυσικά. Έτσι τα είπαν και…καθάρισαν «Διοίκηση» και Κράτος με τις Υπηρεσίες και τους ανθρώπους του. Κι απόμεινε ο πολίτης να ξεπλένει τα λασπωμένα κοιτώντας θλιμμένα. Έχει κι αυτός τις προσωπικές του ευθύνες, κουβαλάει τις «αμαρτίες» του με την αδιαφορία (για τα κοινά) να του βαραίνει την πλάτη, αλλά φεύγουμε προσωρινά (θα επανέλθουμε) και ταξιδεύουμε χιλιάδες μίλια μακριά.

ΣΤΙΣ Φιλιππίνες με τα θύματα θαμμένα στα χαλάσματα. Εκεί, η διεθνής βοήθεια (λειψή και με το σταγονόμετρο) φτάνει αργά και καθυστερημένα. Από δρόμους δύσβατους, που μπορούσε να τους κάνει βατούς με την τεχνολογία που διαθέτει και με τη βούληση που δεν έχει. Λες και η Δύση των χορτάτων, της αφθονίας και της καλοπέρασης δεν το γουστάρει να επιβιώσει η (Άπω)Ανατολή της φτώχιας και της δυστυχίας.

ΚΑΙ από «αντανακλαστικά» ΟΗΕ και ενεργοποίηση των τμημάτων του; Καμία 25/αριά εκατομμύρια δολάρια και βλέπουμε. (Όσο το αντίτιμο 4-5 βιντεοκασετών της «38/χρονης» στα χέρια του «Κομιστή», στην Ελλάδα των Ζαχόπουλων).

ΚΑΙ από ΝΑΤΟ; «Δεν είναι δικιά του δουλειά να βοηθάει σε φυσικές καταστροφές». Δουλειά του είναι να προκαλεί ανθρώπινες καταστροφές. Με συνέπεια και ακρίβεια. Με την ακρίβεια των «Σκαντ» (και των «Πάτριοτ» για αντιπερισπασμό), που ξεκινούσαν στην ώρα τους για να σκοτώσουν στην ώρα τους. Με την ακρίβεια (σε δολάρια) των βομβών του να φτάσουν στο Ιράκ, πριν σκάσουν σε κεφάλια αμάχων. Εκεί, δεν υπήρχαν δύσβατοι δρόμοι και καθυστερήσεις, δεν υπήρξε φειδώ στη δαπάνη.

ΚΑΙ πλήρωναν οι λαοί. Εκόντες άκοντες και υποχρεωτικά ενταγμένοι σε παγκόσμιους οργανισμούς και Βορειοατλαντικά Σύμφωνα. Και να θυμίσουμε πως το ΝΑΤΟ (μας) έχει σκοπό τη συνεργασία μεταξύ των χωρών-μελών σε τομείς : στρατιωτικό, πολιτικό, οικονομικό(!), κοινωνικό(!!), μορφωτικό(!!!).
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!