επιτελέσουν πραγματικά και ουσιαστικά τον ρόλο για τον οποίο σχεδιάστηκαν. Το σχέδιο αυτό θα προχωρήσει σε συνδυασμό με τη διαδικασία απλοποίησης διαδικασιών που μέχρι σήμερα είχε εφεύρει το γραφειοκρατικό κράτος ταλαιπωρώντας τους πολίτες». Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ακόμη ότι συμμετοχή στη λύση του προβλήματος θα έχει η ενίσχυση των ψηφιακών υπηρεσιών μέσα από την πύλη του Ερμή και η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των ΚΕΠ, ώστε οι διοικητικές πράξεις να διεξάγονται μέσα από αυτά.
Για τον τρόπο αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα είχε απευθύνει επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό ο βουλευτής της ΝΔ Διονύσιος Σταμενίτης, ο οποίος αναγνώρισε ότι κράτος πρέπει να συμμαζευτεί και να μειωθεί αλλά αυτό να γίνει με κριτήρια και κυρίως με τρόπο που δεν θα επιβαρύνεται η καθημερινότητα των πολιτών.
Ο κ. Μητσοτάκης αξιοποίησε τη συζήτηση της ερώτησης προκειμένου να επισημάνει ότι «προφανώς η παροχή της κάθε υπηρεσίας ξεφεύγει από την αρμοδιότητα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά και εκεί ο σχεδιασμός πρέπει να γίνεται από τα αρμόδια υπουργεία με συγκεκριμένα ορθολογικά κριτήρια.
«Πρέπει να έχουμε δομές και μονάδες με τέτοια κρίσιμη μάζα ώστε να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες. Τι προτιμούμε; Να έχουμε 3 ή 4 νοσοκομεία τα οποία λειτουργούνε πλημμελώς μέσα σε μια ακτίνα 50 χιλιομέτρων ή ένα νοσοκομείο ενισχυμένο όμως που θα μπορεί να παρέχει ποιοτική δευτεροβάθμια περίθαλψη μαζί με ένα σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας που να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημειώνοντας ότι «αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει καλύψει η κυβέρνηση και σε αυτή την κατεύθυνση κινείται».
Καθημερινή