tromaktiko: Γαργάρα έκαναν το δελτίο τύπου για την υπέρογκη αύξηση του ειδικού τέλους στο Καταφύγιο

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Γαργάρα έκαναν το δελτίο τύπου για την υπέρογκη αύξηση του ειδικού τέλους στο Καταφύγιο



Σας παραθέτουμε το δελτίο τύπου της Αδελφότητας των Απανταχού Καταφυγιωτών που το έκαναν γαργάρα. Εδώ και τρεις μήνες ο Δήμος Ναυπακτίας δεν έχει κάνει κάτι με το θέμα που προβληματίζει και φέρνει στα όρια της απόγνωσης πολλά νοικκοκυριά της Ορεινής Ναυπακτίας.

Δελτίο Τύπου

13/10/2013

Α\Π : 849

Η Αδελφότητα των Απανταχού Καταφυγιωτών θα συνεχίσει τον αγώνα της μέχρι να δικαιωθεί σχετικά με την προκλητική και αυθαίρετη αύξηση στο Καταφύγιο Ναυπακτίας του ειδικού τέλους Ε.Ε.Τ.Α από 3 σε 5 ευρώ. Ήδη μέχρι τώρα έχουμε απευθυνθεί σε αρμόδιους φορείς αλλά με έκπληξη έχουμε διαπιστώσει αδιαφορία και ολιγωρία από τον Δήμο Ναυπακτίας.

Σύμφωνα με τον νόμο 4152/2013 για τον υπολογισμό του ειδικού τέλους λαμβάνεται υπόψη το εμβαδόν της δομημένης επιφάνειας, το ύψος της τιμής ζώνης και η παλαιότητα του ακινήτου, όπως αυτά αναγράφονται στη βάση πληροφοριών του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας. Τα στοιχεία αυτά τα στέλνουν στον Διαχειριστή οι Δήμοι. Ο νόμος προβλέπει ότι οι Δήμοι πρέπει να ελέγξουν αν στις καταστάσεις που έχουν στείλει, περιλαμβάνονται σωστά τα τετραγωνικά μέτρα κάθε ακινήτου και οι σωστές τιμές ζώνης.

Στους νέους λογαριασμούς που μας έχουν αποσταλεί το ποσό του ειδικού τέλους παραμένει στα 5 ευρώ και ο Δήμος Ναυπακτίας το μόνο που κάνει είναι να παρακολουθεί παθητικά την κατάσταση και να μην μας απαντά στις συνεχόμενες επιστολές που του στέλνουμε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!