Στο Γκάζι, εστιατόρια και καφετέριες μπορούν να πετούν τα υπολείμματα από την παρασκευή του φαγητού αλλά και αποφάγια, σε ξεχωριστούς κάδους που τοποθέτησε ο δήμος Αθηναίων.
Όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Ανδρέας Βαρελάς, 45 επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα, που στόχο έχει την παραγωγή κόμποστ (είδος εδαφοβελτιωτικού) από υπολείμματα τροφών.
Σημείωσε ακόμη πως εκτός από τις επιχειρήσεις συμμετέχουν και κάτοικοι της περιοχής, συλλέγοντας τα υπολείμματα τροφών σε κομποστοποιήσιμη σακούλα από καλαμπόκι, η οποία αποσυντίθεται πλήρως κατά τη διάρκεια της κομποστοποίησης.
Η αξιοποίηση των υπολειμμάτων τροφών ξεκίνησε τον Οκτώβριο στην οδό Κυπριάδου στα Άνω Πατήσια με ενθαρρυντικά, σύμφωνα με τον Δήμο, αποτελέσματα κατά την πιλοτική εφαρμογή.
Όπως επισημαίνει ο Δήμος, η πρώτη ανάλυση έδειξε καθαρότητα υλικού 92%, γεγονός που οφείλεται αφενός στην καλή συνεργασία Δήμου-δημοτών και τη μελετημένη εκστρατεία ενημέρωσης, αφετέρου στην εκτεταμένη χρήση κομποστοποιήσιμων σακουλών.