tromaktiko: Στυλιανίδης: Διαπραγματευτικό μας ατού η στήριξη της Κομισιόν

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Στυλιανίδης: Διαπραγματευτικό μας ατού η στήριξη της Κομισιόν



Για σαφή στήριξη της Κομισιόν, όσον αφορά τη αναγκαιότητα κοινής διακήρυξης που θα επιτρέψει την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ... της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, κάνει λόγο ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

«Φαίνεται ότι δίδεται σαφής στήριξη στη θέση του προέδρου Αναστασιάδη για την αναγκαιότητα κοινής διακήρυξης για επανέναρξη του διαλόγου» δήλωσε από τις Βρυξέλλες, στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ ο κ. Στυλιανίδης.

Γίνεται, πρόσθεσε ο ίδιος, αποδεκτή η ελληνοκυπριακή θέση, ότι χρειάζεται ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν θα αρχίσουν οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, καθώς και η θέση της Λευκωσίας για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Επιπλέον τόνισε ότι σημαντική είναι και η στήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία όσον αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, διότι, όπως εξήγησε, ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της Λευκωσίας και τις προϋποθέσεις, ώστε να μην της ασκούνται πιέσεις.

Ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι η Κύπρος θα αντιμετωπιστεί ως μια ξεχωριστή περίπτωση, εξαιτίας της απόφασης του Eurogroup και θα τύχει περισσότερης βοήθειας μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων για να μπορέσει να μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης και να αντιμετωπίσει την ανεργία των νέων.
dealnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!